Eksoten yt-neuvottelussa ei vielä tulosta — ratkaisu siirtyi ylimääräiseen kokoukseen, mahdolliset irtisanomiset ilmoitetaan henkilöstölle todennäköisesti helmi-maaliskuussa

Kai Skyttä

Eksoten yt-neuvottelut venyvät.
Eksoten yt-neuvottelut venyvät.

Eksoten yt-neuvottelut jatkuvat, vaikka yt-lain edellyttämä neuvotteluaika täyttyikin.

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin (Eksote) yhteistoimintaneuvottelujen neljäs neuvottelupäivä jätti perjantaina ilmaan vielä useita kysymyksiä.

Tämän takia puheenjohtaja Merja Hokkanen ehdotti vielä ylimääräistä kokousta. Seuraava neuvottelu on 14. tammikuuta.

Esitys ei työnantajapuolella ole vielä valmis, joten toimintayksikkötason uudistusta tultaneen jatkamaan vielä näiden yt-neuvottelujen päätyttyä. — Merja Hokkanen

Perjantaina käsiteltiin muun muassa perhe- ja sosiaalipalvelujen, terveys- ja vanhuspalvelujen sekä kuntoutuksen organisaatiouudistusta. Uudistuksessa on pyritty kiinnittämään huomiota esimies-alaissuhteen parempaan mitoitukseen. Henkilöstöjärjestöjen edustajat toivovat muutokseen yhtenäisyyttä läpi Eksoten organisaation.

— Esitys ei työnantajapuolella ole vielä valmis, joten toimintayksikkötason uudistusta tultaneen jatkamaan vielä näiden yt-neuvottelujen päätyttyä, toteaa henkilöstöjohtaja Merja Hokkanen tiedotteessa.

Irtisanomisista tieto helmi-maaliskuussa

Osaan työantajan esityksistä ei näytä löytyvän neuvotteluratkaisua.

Neuvottelujen lopuksi esiteltiin työllistämistä edistävän toimintasuunnitelman tämän hetkistä versiota. Mahdolliset irtisanomiset ilmoitetaan henkilöstölle todennäköisesti helmi-maaliskuun aikana.

Eksote on käynnistänyt syksyllä 2019 yt-neuvottelut, joiden tavoitteena on etsiä noin yhdeksän miljoonan euron säästöt verrattuna syyskuussa 2019 tehtyyn vuosiennustetasoon.

Vähennystarpeeksi on arvioitu noin 105 henkilötyövuotta. Säästötavoitteen toteutuminen edellyttää henkilöstömenojen lisäksi myös muiden toiminnallisten säästöjen toteuttamista.

Neuvottelut koskevat Eksoten koko organisaatiota, kaikkia toimintoja ja koko henkilöstöä.

Luetuimmat