Kaukopään koulua kysellään muun muassa juhlatilaksi: Kaupunginosayhdistys leikkaa jo nyt nurmikot, ja olisi valmis toimimaan muutenkin talkkarina

Toistaiseksi tiloja koskeva kyselyt ohjataan Mitralle, kertoo Raution kaupunginosayhdistyksen puheenjohtaja Seppo Skyttä.

Hannu Ojala

Kaukopään koulu
poistui koulukäytöstä tänä vuonna. Rakennuksen tulevaisuus on täysin auki.
Kaukopään koulu poistui koulukäytöstä tänä vuonna. Rakennuksen tulevaisuus on täysin auki.

Kaukopään koulun tulevaisuus on edelleen epäselvä.

— Tilanne on ennallaan. Koulu on periaatteessa tyhjillään. Kyläyhdistys yritti saada sinne vipinää Leader-hankkeellaan, mutta se ei ole tuottanut konkreettista tulosta, kertoo Mitra Imatran rakennuttajan toimitusjohtaja Lassi Nurmi.

Mitra on odottavalla kannalla. Rakennuksessa pidetään edelleen peruslämmöt päällä tulevan talven ajan, eikä asukkaiden irtisanomista ole kiirehditty.

— Talossa on asuntoja, ja niissä asukkaat, jotka saavat asua siellä edelleen. Katsotaan miten tilanne etenee, että löytyykö ratkaisua. Kovin monta vuotta ei kuitenkaan viitsi katsoa. Rakennus on neliömääriltään iso, eikä mitenkään energiatehokas. Kaasulämmitys on iso kuluerä, ja perusylläpitokulut mittavat, Nurmi tähdentää.

Pallo on kaupunginosayhdistyksellä, joka on kuumeisesti ideoinut tyhjille tiloille uutta käyttöä. Kyselyjä tiloista on tullut, kertoo Raution kaupunginosayhdistyksen puheenjohtaja Seppo Skyttä.

— Tiloja on kysytty muun muassa juhlapaikaksi. Olemme ohjanneet kyselyt Mitralle, joka omistaa tilat.

Jos Mitra lämpenee tilojen vuokraamiselle juhla- ja tapahtumapaikaksi, kaupunginosayhdistys on valmis ryhtymään talkkariksi ja hoitamaan käytännön järjestelyt ovien avaamisineen.

Jo nyt kaupunginosayhdistys hoitaa koulun ympäristöä talkoilla.

— Leikkaamme nurmikkoa ja pidämme paikkoja silmällä sekä asutun näköisenä, ettei se mene ihan hunningolle, Skyttä kuvailee.

Muulta osin tilanne lepää, Skyttä kertoo.

Kaupunginosayhdistys on valmistellut aiesopimusta tulevista toimenpiteistä, mutta sopimuksesta ei ole vielä päästy keskustelemaan Mitran kanssa.

Yhdistyksen tavoitteena on, että Mitra jatkaisi kiinteistön ylläpitoa toistaiseksi.

Kaupunginosayhdistys hankkisi kiinteistöön puolestaan vuokralaisia, ja noin vuoden kuluttua kiinteistö siirtyisi sen omistukseen, jos taloudelliset edellytykset täyttyvät. Skytän mukaan ratkaisevaa on, onnistuuko yhdistys löytämään tiloihin riittävästi maksavia vuokralaisia.

Uusimmat uutiset