Mestiksen kärkikahinoihin tunkeutunut Ketterä sai virallisen fanikerhon lippuja heiluttamaan ja kannustusta huutamaan

Vuoksen kiekkofaneihin kuuluva saa vieraspeliin ilmaisen pääsylipun kerhon järjestämillä matkoilla. Kerholaisille suunnitellaan myös kausikortin fanialennusta.

Minna Mänttäri

Faniyhdistyksen jäsenille suunnitellaan omaa katsomonosaa seisomakatsomosta.


Jääkiekon Mestistä pelaavan Imatran Ketterän taustalle on perustettu rekisteröity faniyhdistys, Vuoksen Kiekkofanit ry.


Yhdistys perustettiin tammikuussa ja on nyt rekisteröity. Yhdistyksen puheenjohtajana toimii imatralainen, pitkäaikainen Ketterän kannattaja Mikko Willberg.


Yhdistyksellä on jo omat Facebook-sivut. Facebook- ryhmässä oli maanantaina 26 ryhmäläistä, yhdistyksessä on varapuheenjohtaja Sakari Sorsan mukaan kymmenkunta jäsentä.


— Jäsenhankintaa päästään nyt tehostamaan, kun yhdistys on rekisteröity. Kovin paljoa emme ole ehtineet vielä faniyhdistystämme markkinoida.

Jäsenhankintaa päästään nyt tehostamaan, kun yhdistys on rekisteröity. Sakari Sorsa

Ketterä seuraa tilannetta odottaen


Ketterällä ei seurana ole mitään tekemistä yhdistyksen kanssa. Ketterän toiminnanjohtaja Tomi Sillanvuo uskoo kuitenkin Ketterän ja faniyhdistyksen yhteistyön mahdollisuuteen ja toimivuuteen.


— Lähes kaikilla Mestiksen seuroilla on oma faniyhdistyksensä, Ketterältä se on tähän saakka puuttunut. Jos faniyhdistyksen toiminta lähtee sillä tavalla käyntiin, kuin sitä on suunniteltu, niin varmasti löydämme keinot yhteistoimintaan.

— Yksi tällainen voisi olla fanikausikortti, jonka hinnassa seura voisi tulla vastaan, Sillanvuo sanoo.

Matkat vieraspeleihin vasta ensi kaudella

Joonas Tapaninen

Mikko Willberg on Vuoksen kiekkofanien puheenjohtaja.

Vuoksen Kiekkofanien tavoitteena on kannustaa Ketterää niin koti- kuin vieraspeleissäkin. Facebookin sivulla Vuoksen Kiekkofanit lupaa jäsenilleen jäsenmaksua vastaan alennuksia pelimatkoista, lipuista sekä oheistuotteista, kuten muun muassa fanipaidoista.

— Yhdistyksen tarkoitus on jatkossa järjestää myös pelimatkoja vieraspeleihin, mutta ne ovat vasta ensi kauden asioita, Sorsa sanoo.


Yhdistyksen jäsenmaksu on alle 16 vuotiailta 5 euroa, yli 16 vuotiailta 10 euroa ja kannattajajäseniltä 15 euroa/kausi.


— Pyrimme yhteistyöhön myös SaiPan kannattajayhdistyksen Saimaan Keltamustien kanssa. Kannattajayhdistyksen jäsenille pyrimme saamaan oman osan seisomakatsomosta lippuineen ja rumpuineen, Sorsa kertoo.

Fanit ilmaiseksi vierasotteluihin
Fanikerhoon kuulumisella on myös taloudellista merkitystä.


Mestiksen seurat ovat viime ja tällä kaudella sopineet, että seurojen virallisten fanikerhojen jäsenet pääsevät kannattamansa joukkueen vieraspeleihin ilmaiseksi, jos he ovat mukana kerhon järjestämillä fanimatkoilla. Omin päin liikuttaessa tätä etua ei saa.


— Meillä Imatralla on tällaisia fanikerhojen matkoja ollut ainakin SaPKon, Kiekko-Vantaan, TUTO Hockeyn ja Espoo Unitedin vieraillessa, Ketterän toiminnanjohtaja Tomi Sillanvuo kertoo.


Sillanvuon mukaan fanikerhot ottavat vierasmatkoistaan yhteyttä hyvissä ajoin, usein jo viikkoja aikaisemmin.


— Tällä tavoin tiedämme varautua fanien tuloon. Yleensä kerhot ilmoittavat tarkan tulijoiden määränsä viimeistään ottelua edeltävänä päivänä tai otteluaamuna..Saimaan keltamustilla on yli 700 jäsentä


SaiPan fanikerholla Saimaan keltamustilla on nykyisin yli 700 jäsentä.


— Jäseniä on ympäri Suomea, tietysti eniten Etelä-Karjalasta yhdistyksen hallitukseen kuuluva Samuli Rissanen kertoo.


Yhdistyksen maakunnallisuudesta kertoo sekin,että hallitukseen kuuluvat muun muassa Niina Sikiö Ruokolahdelta ja Sonja Huhtiranta Imatralta. Yhdistys on perustettu vuonna 2004.


Liiga-SaiPan ja fanikerhon välit ovat Rissasen mukaan toimivat ja lämpimät. Fanikerho järjestää matkoja SaiPan vieraspeleihin ja saa alennusta kotiottelujen pääsylippuihin sekä myyntituotteisiin.


Faniyhdistyksen jäsen on voinut ostaa seisomakatsomon kausikortin 199 eurolla (normaalihinta 320 euroa), sekä istumapaikan C1-katsomoon 289 eurolla (normaali 540 euroa).

Fanituotteista SaiPan fanimyymälässä alennus on 10 prosenttia. Lisäksi Keltamustien jäsen saa alennusta usean ravintolan ja muunkin yrityksen tuotteista ja palveluista.


Mestisseurojen
faniyhdistykset

Espoo United: Espoon kiekkokannattajat
Heinolan Peliitat: Vitosketju ja Heinola Thuńder (epävirallisia)
Iisalmen Peli-Karhut: Karhukopla
Jokipojat: Susirajan punamustat
Ketterä: Vuoksen kiekkofanit
KeuPa: KeuPa fan club
Kiekko-Vantaa: Ruutanat
Kokkolan Hermes: Hermes loyals
Lempäälän Kiekko: Kisa osasto (epävirallinen)
Rovaniemen Kiekko, RoKi Hockey: Ei rekisteröityä faniryhmää, epävirallisena Shamaanit
SaPKo: SaPKo faniklubi
TUTO Hockey: Rebels


Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Luetuimmat

Uusimmat uutiset