Jazz soi Valtionhotellissa ja Arja Koriseva sekä Jyrki Anttila konsertoivat Virrassa — Poimi tästä kaikki viikonlopun menovinkit!

Linnalan kampuksella tarjoillaan viimeinen buffet, 30-vuotias steinerpäiväkoti pitää avointen ovien päivän ja Rautjärvellä voi puolestaan osallistua novellikoukkutapahtumaan.

Lauantaina Jyrki Anttila aikoo laulaa Arja Korisevan kanssa yhdessä ainakin Onnelliset -kappaleen.
Lauantaina Jyrki Anttila aikoo laulaa Arja Korisevan kanssa yhdessä ainakin Onnelliset -kappaleen.

Kaikki alkoi Ilmajoen musiikkijuhlilta kymmenkunta vuotta sitten.

Tenori Jyrki Anttila oli siellä taiteellisena johtajana. Kun juhlille mietittiin esiintyjiä, eräs ehdotti Arja Korisevaa, tangokuningatarta.

— Innostuin heti. Olin ollut Arjan fani ihan sieltä tangomarkkinakisoista lähtien. Katsoin jo silloin, että hänestä kyllä tulee ihan oikea laulaja tähän maahan, sanoo Jyrki Anttila, oopperalaulaja ja sankaritenori.

Siitä lähtien kaksikko on pistänyt erilaiset genrensä yhteen aina aika ajoin. Viimeksi kaksikko kiersi maata kaksi vuotta sitten, Suomen satavuotisen itsenäisyyden kunniaksi.

Nyt he ovat taas tien päällä Ystävän laulu -nimisen kiertueen puitteissa. Se saapuu Imatralle lauantaina.

— Arjan kanssa on tosi mukava kiertää. Hän ei teeskentele yhtään, vaan on juuri sitä mitä on. Niinkuin minäkin. En kestä diivailua yhtään.

Kaksikolla on muutakin yhteistä kuin diivailun välttäminen.

Ainakin se, että heistä molemmat ovat pohjakoulutukseltaan opettajia. Sen takia yhteisillä reissuilla tulee laulamisen ohella myös parannettua maailmaa.

Ja siinä riittää tekemistä, yhteiskunnan tila nimittäin huolestuttaa paljon.

— Eduskunnassa istujat voisivat tehdä vähän maakuntamatkoja, ja tutustua niiden oikeaan elämään. Asioita on helppo päättää kaukana, mutta oikeassa elämässä on karmeaa nähdä tyhjiä liiketiloja kaupunkien keskustoissa. Se on väärin, että maakunnista romutetaan kaikki, koska kaikki halutaan keskittää, Anttila sanoo.

Myös yksityistämisen lisääntyminen ketuttaa häntä — ja suuresti.

— Tällaisille ihmisille, jotka miettivät vain omien tulojensa maksimoimista, pitäisi laittaa kunnon rangaistukset. Minun pohjalainen vereni aina oikein kiehahtaa, kun ihmiset miettivät vain itseään. Poliitikot ovat unohtaneet sen, että heidän tärkein tehtävänsä on kansan eduista huolehtiminen, eikä omista eduistaan.

Kansan eduista huolehtimisesta voisikin vetää helpon aasinsillan lauantain konserttiin. Onhan sen teemana ystävä, ja konsertti tapahtuu ystävänpäivän tienoilla.

Kiehumisestaan huolimatta tenori ei ole mukana politiikassa. Onko semmoinen käynyt koskaan mielessä?

— Minua on kyllä pyydetty parinkin puolueen riveihin, mutta katsotaan nyt. Ehkä sitten neljän vuoden päästä, kun olen tarpeeksi oppinut tästä elämästä.

Yhden asian kenties-vaaliehdokas kuitenkin lupaa jo nyt. Sen, että jos hän joskus ehdokkaaksi päätyy, hän aikoo olla vain ärjy, eikä tekemässä uraa.

Ystävän laulu -konsertissaan Jyrki Anttila ja Arja Koriseva tulkitsevat ikivihreitä suomalaisia lauluja sekä suomalaisten rakastamia operetti-, ooppera- ja viihdemusiikin sävelmiä myös ulkomailta, yksin ja yhdessä.

Luvassa ovat ainakin Korisevan Hurmio, Rannalla ja Enkelin silmin sekä Anttilan Toreadorin aaria ja Granada -kappale. Duettoina tulevat ainakin Onnelliset ja Ystävän laulu.

Konsertin säestää nelihenkinen orkesteri klarinetisti-saksofonisti Kimmo Leppälän johdolla.

Ystävän laulu -konsertti kulttuuritalo Virrassa lauantaina 16. helmikuuta klo 14.

Seppo Hovi saapuu Imatralle.
Seppo Hovi saapuu Imatralle.

Tähtisumua Valtsikassa

Tiesitkö, että Seppo Hovi aloitti televisiouransa jo 12-vuotiaana?

Jouluna 1958 kävi nimittäin niin, että hän toimi kuuluttaja Teija Sopasen sijaisena televisiossa. Miehellä on siis juontajakokemusta miehellä jo yli kuuden vuosikymmenen verran.

Hovi pyysi jo yhdeksänvuotiaana isältään pianotunneille pääsemistä. Isä soitti itse viulua ja tarjosi sitä pojalleenkin, mutta tämä ei ajatukselle lämmennyt. Sen sijaan hän opetteli pianon lisäksi myös haitarin.

Tulevana viikonloppuna Hovi saapuu Imatralle. Hän juontaa Valtionhotellin perinteisen kevättalven jazz-konsertin, ja soittaa luonnollisesti pianoa. Mukaansa hän ottaa saksofoneja ja klarinettia soittavan Antti Sarpilan, rock- ja jazz-basisti Pekka Sarmannon, sekä sopraanolaulajatar Angelika Klasin.

Valtionhotellin iltaan kuuluu ainakin New Orleans -tyyppistä bossanovaa, tunnettuja swing-standardien tulkintoja, musikaali- ja elokuvamusiikkia, ranskalaisia valsseja ja argentiinalaista tangoa. Musiikin sekaan mahtuu myös toisenlaisia makupaloja: erilaisia jazzikkaita muunnelmia tunnetuista klassisen musiikin teoksista ja kansansävelmistä.

Musiikin ohella Valtsussa voi nauttia myös ruokaa. Tapahtuman illalliskorttiin kuuluu ruokailu buffetpöydästä kello 19 alkaen. Tapahtuma järjestetään Imatralla jo 15. kertaa. Se pidetään Valtionhotellin Linnasalissa, eli mukaan mahtuu noin 200 kuulijaa.

Tähtisumua Valtionhotellissa perjantaina 15. helmikuuta. Buffetruokailu kello 19 alkaen, showtime kello 21.30.

Mitä tänä viikonloppuna Linnalan pannuilla porisee?
Mitä tänä viikonloppuna Linnalan pannuilla porisee?

Vihoviimeinen buffet

Tähän on nyt kertakaikkiaan viimeinen tilaisuus. Koska ammattikorkea lähtee Lappeenrantaan, niin sen buffetravintola Linnalassa järjestetään ensi lauantaina vihoviimeinen pop-up -buffetravintola-tilaisuus.

Ravintola löytyy Saimaan ammattikorkeakoulun Linnalan kampukselta, osoitteesta Tietäjänkatu 5. Ovet ruokapatojen äärelle ovat auki kolme tuntia, puoliltapäiviltä kello 15 saakka.

Kuka sammuttaa valot? -buffetravintola Linnalassa lauantaina 16. helmikuuta kello 12-15.

Steinerpäiväkoti täyttää tänä vuonna 30.
Steinerpäiväkoti täyttää tänä vuonna 30.

Avoimet ovet kutsuvat käymään

Steinerpäiväkoti Koskitontulla on tänä vuonna juhlat. Varsinainen H-hetki koittaa elokuussa: silloin päiväkoti on ollut olemassa jo tasan 30 vuoden ajan.

Pyöreisiin on vielä puoli vuotta aikaa, mutta jo nyt, tulevana lauantaina Koskitonttu ottaa niihin ennakkoa ja viettää avointen ovien päivää.

Osoitteessa Virtakuja 2 sijaitsevan keltaisen ja koristeellisen talon ovet ovat silloin auki kello 11-14.

Paikan päältä voi ostaa myös luomuisaa keittolounasta. Luvassa on myös jännitystä, ainakin arpajaisten muodossa.

Kuka sammuttaa valot? -buffetravintola Linnalassa lauantaina 16. helmikuuta kello 12-15.

Kirjan kuunteleminen on vähintään yhtä mukavaa kuin sen lukeminen.
Kirjan kuunteleminen on vähintään yhtä mukavaa kuin sen lukeminen.

Kirjoja ja kilinää

Jos sinua on aina harmittanut, ettei kahta suosikkiasiaa, eli käsitöitä ja kirjoja, voi tehdä samaan aikaan, niin tänä perjantaina on tilaisuutesi.

Rautjärven asemankirjastossa järjestään perjantaina iltapäivällä novellikoukkuhetki. Se tarkoittaa, että paikalle tulee Katriina Kaisko ja tuo mukanaan novelleja.

Kannattaa siis varata mukaan oma käsityö, keskittyä tekemään sitä ja pitää korvat avoinna.

Novellikoukkutoiminnan idea on muutaman viime vuoden aikana levinnyt kirjastoihin eri puolille Suomea. Ja jos et harrasta käsitöitä, tai olet juuri saanut kaiken valmiiksi etkä ole vielä aloittanut uutta, niin se ei haittaa. Novelleja voivat tulla kuuntelemaan kaikki käsityöttömätkin.

Novellikoukku perjantaina 15. helmikuuta klo 13 Rautjärven asemankirjastossa.

Katso lisää viikonlopun tapahtumia Uutisvuoksen menoinfosta: www.uutisvuoksi.fi/tapahtumat

Uusimmat uutiset