Abit ovat irti! — Mukana menossa yksisarvinen, joulupukki, Lucifer, Pikku Myy ja useampikin puutarhatonttu: Katso tästä riemukkaat kuvat ja video autoletkan lähdöstä

Karkkisade otettiin vastaan ahnaasti Mansikkalan koululla.

Anu Pakarinen

Päiviä nolla! Tämä päivä juhlitaan täysillä, mutta sitten alkaakin abiturienttien luku-urakka ja valmistautuminen kevään yo-kirjoituksiin.
Päiviä nolla! Tämä päivä juhlitaan täysillä, mutta sitten alkaakin abiturienttien luku-urakka ja valmistautuminen kevään yo-kirjoituksiin.

Ilo oli ylimmillään, kun Imatran yhteislukion abiturientit aloittivat penkkaripäivänsä matkailuosuuden tänään.

Päiviä nolla -huuudot raikuivat ja torvet ja pillit soivat, kun neljä kuorma-autoa lähti puolen päivän aikaan matkaan Saimaan ammattiopiston pihalta Mansikkalasta.

Ensimmäinen pysähdyspaikka oli viereisen parakkikoulun pihassa, jossa autoletka otettiin vastaan oikeassa kunniakujassa. Oppilaita oli molemmin puolin autojen kulkureittiä vastaanottamassa karkkisadetta.

Muhkean saaliin keräsivät muun muassa 8-vuotiaat Wilma Vaittinen ja Selma Strömberg. Tytöt suunnittelivat kasvot ilosta säteillen jakavansa karkit ja nauttivansa ne yhdessä perjantaina kouluviikon päätteeksi.

Wilma Vaittinen ja Selma Strömberg keräsivät muhkean saaliin.

Mansikkalan jälkeen autot hajaantuivat eri reiteille viimeisen etapin ollessa Koskenpartaalla kello 13.30.

Mukana menossa ovat puutarhatontuiksi sonnustautuneet imatralaisabit Simo Arponen ja Jarno Maula. Mistä idea?

—Nähtiin hauska video, jossa puutarhatontut hyppivät ja nauroivat. Ajateltiin, miksei myökin voitaisi olla puutarhatonttuja.

Simo Arponen ja Jarno Maula puutarhatonttuina.

Autojen lavalla heilui myös kirjava joukko satuolentoja ja eläimiä, kuten yksisarvinen, Pikku myy, pandoja, vampyyri, joulupukki ja Darth Vader.

Kuorma-autojen kylkiin ripustetuissa lakanoissa terveisiä lähti muun muassa rehtori Mika Strömbergille ja edesmenneelle Matti Nykäselle.

Tässä lähti terveiset Matti Nykäselle. Lämmöllä muistaen, Matti, luki rekan kyljessä.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset

Kommentoidut