Lukijan uutinen: Olavinkulmassa vietettiin ikäihmisten iloinen iltapäivä – Marjut Vuotila totesi juhlapuheessaan: "Vastuu omasta hyvinvoinnista on itsellä"

Uusi Imatran Inkeri Sanna Ilonen painottaa rohkeaa luottamusta elämään.

Kristiina Törrönen

Olavinkulman iloinen iltapäivä veti osallistujia maksimimäärän. Tilaisuuteen osallistui muun muassa uusi Imatran Inkeri Sanna Ilonen.
Olavinkulman iloinen iltapäivä veti osallistujia maksimimäärän. Tilaisuuteen osallistui muun muassa uusi Imatran Inkeri Sanna Ilonen.

Valtakunnallista vanhustenviikkoa vietettiin teemalla Onni on vanheta. Olavinkulmassa 11.10. oli vieraita koronarajoitusten sallima maksimimäärä. Koko yleisöllä oli maskit käytössä. Juhlan järjestelyistä ja tarjoiluista vastasi Imatran NNKY, tilat tarjosi Imatran seurakunta.

Imatran seurakunnan kappalainen Piia Frosti ja Marjatta Ylitalo Imatran NNKY ry:stä lausuivat tervetulotoivotukset. Anna-Liisa Kojo toimi tilaisuuden juontajana.

Marjut Vuotila, toimittaja, Unicef -aluetoiminnan vastaava ja Imatran Inkeri vuodelta 1984, korosti juhlapuheessaan, että vastuu omasta hyvinvoinnista on itsellä. Kukaan toinen ei tiedä, miten itse voit, onko taakkasi liian kuormittava. Kannattaa kertoa rehellisesti, mikä painaa mieltäsi, mitä jaksat ja miettiä, miten voit vähentää kuormitusta, mistä luovut, mitä uutta haluat elämääsi. Onni ei tule etsien, se tulee bonuksena elämisen myötä.

Marjut Vuotila luetteli onnen avaimia: elämälläni on tarkoitus, annan anteeksi, päästän irti katkeruudesta, avarran sydäntäni; autan ihmisiä, suojelen luontoa, ympäristöä, eläimiä. Keskityn elämään ja toisiin ihmisiin, mutta muistan, että hyvän tekeminen ei ole vaihtokauppaa. Kärsimykset kuuluvat myös elämään. Surulle ja pienemmillekin harmituksille on annettava aikaa.

Marjut Vuotila totesi, että on erityinen onni, että on saanut elää vanhaksi jo siksi, että vihdoin tajuaa olevansa oman elämän ja asenteiden kapteeni. Vihdoin tajuaa oikein lentokoneen turvaohjeet, maski on laitettava ensin itselle, sitten lapselle.

Kristiina Törrönen

Tilaisuudessa esiintyi NNKY:n kanteleryhmä Niina Mangströmin johdolla.
Tilaisuudessa esiintyi NNKY:n kanteleryhmä Niina Mangströmin johdolla.

Sanna Ilonen, uusi Imatran Inkeri, on elokuvateatteri Bio Vuoksen yrittäjä. Hän painottaa rohkeaa luottamusta elämään. Vaikeitakin tilanteita tulee jokaiselle, mutta niistä selviää sitkeydellä ja yrittämällä. Sanna Ilonen haluaa tukea oman alueen elinvoimaisuutta ja yrittäjyyttä. Bio Vuoksen kahvilaan on suunnitteilla uusi Inkeri -kahvi, jonka tuotosta osa menee aluksi Inkeri -patsas -rahastoon ja myöhemmin hyväntekeväisyyteen lähialueella.

Maija-Liisa Korhonen, Imatran Inkeri vuodelta 1997, piti tuolijumpan. Koko yleisö osallistui.

Teologi Veli-Matti Kosonen laulatti yleisöä, kertoi taustastaan Tangomessun isänä ja lauloi Satumaa -tangon savon murteella. Imatran NNKY:n kanteleryhmä Mummomuskari esiintyi Niina Mangströmin johdolla.

Ilpo Lempinen esitteli SPR:n Piristäjä -toimintaa. Piristäjän voi pyytää kaveriksi esim. kävelemään, kerhoon, kirkkoon, teatteriin tai vaikka elokuviin.

Eläkkeellä oleva pianonsoiton opettaja Larissa Kylliäinen toi juhlaan arvokkaan lisän soittamalla pianokappaleita ex tempore.

Juhla päättyi Karjalaisten lauluun.

Marjatta Ylitalo

Uutisvuoksi julkaisee verkossa ja paperilehdessä lukijoiden uutisia. Kirjoittajina ovat toimijat itse.

Luetuimmat