Valitus koulukeskuksien rehtorivalinnoista hallinto-oikeuden käsittelyssä: Mitä tapahtui, ja missä mennään nyt?

Koulukeskusten rehtorivalinnoista tehty oikaisuvaatimus on käsittelyssä vielä useita kuukausia. Virkoihin valitut ovat nyt hankkineet pätevyytensä.

Kai Skyttä

Valitus koulukeskuksien rehtorivalinnoista hallinto-oikeuden käsittelyssä: Mitä tapahtui, ja missä mennään nyt?

Palveluverkkouudistuksen kolmelle koulukeskukselle nimitettiin rehtorit ja apulaisrehtorit toukokuussa kaupunginjohtajan viranhaltijapäätöksellä. Rehtorivalinnat kuumensivat tunteita, sillä opettajien ammattijärjestö OAJ:n Imatran paikallisyhdistys piti menettelyä virheellisenä ja vaati sen kumoamista hallinto-oikeudelle jättämässään valituksessa.

Perusteena valitukselle oli se, että tehtäviin valittiin henkilöitä, joilta puuttui valintahetkellä muodollinen pätevyys. OAJ:n mukaan valinta oli lainvastainen myös kahden rehtorin virassa aiemmin työskennelleen henkilön sivuuttamisen osalta. Valinnoissa syrjäytettiin Linnalan koulun rehtori Ari Leino ja Mansikkalan koulun rehtori Saila Heikkinen.

Valituksesta johtuen valinnat eivät ole vielä lainvoimaisia, vaan rehtorit ja apulaisrehtorit toimivat virkaa tekevinä.

Kaupunki täydensi käsiteltäviä tietoja

Valituksen käsittely on vielä kesken, hallinto-oikeudesta vahvistetaan. Tällä hetkellä meneillään on kuulemiskierros, jonka jälkeen kuluu vielä useita kuukausia ennen lopullista päätöstä.
— Kaupungin puolelta käsittelyä on täydennetty syksyn aikana niin, että valitut rehtorit, joilta edellytettiin tutkinnon loppuun saattamista, ovat saattaneet sen loppuun. Tieto toimitettiin oma-aloitteisesti, kertoo Imatran kaupungin hallintojohtaja Kaisa Heino.

Kyseiset henkilöt ovat Vuoksenniskan koulukeskuksen rehtori Janne Rautiainen ja Mansikkalan koulukeskuksen apulaisrehtori Hanna Silvennoinen.

Lopullinen päätös tarkoittaa sitä, että hallinto-oikeus hylkää joko OAJ:n valituksen tai kumoaa kaupungin tekemän päätöksen. Jatkon osalta Leinolle ja Heikkiselle on tarkoitus tarjota riviopettajan virkaa Imatralta.

Luetuimmat

Kommentoidut