Sienimäen, Karhumäen ja Tainionkosken K-marketeille kauppiaat Järvenpäästä: Jani ja Anisa Liuksiala aloittavat ensi vuonna

Minna Mäkinen

Tainionkosken Siwa on maaliskuusta lähtien ollut K-market. Se ja kaksi muuta K-marketia Imatralla saa ensi vuonna uudet kauppiaat.
Tainionkosken Siwa on maaliskuusta lähtien ollut K-market. Se ja kaksi muuta K-marketia Imatralla saa ensi vuonna uudet kauppiaat.

K-Marketiksi muutetut kolme entistä Siwaa ja Valintataloa saa kauppiaat Imatralla.

Karhumäen, Sienimäen ja Tainionkosken K-Marketit siirtyvät vaiheittain tammikuusta alkaen Jani ja Anisa Liuksialalle.

K-marketeissa on tällä hetkellä 22 työntekijää, jotka kaikki siirtyvät vanhoina työntekijöinä kauppiasparin palvelukseen.

— Kesko tarjosi meille tällaista nippua, ja se kiinnosti meitä. Olemme pitkään haaveilleet kauppiasurasta, Jani Liuksiala, 44, kertoo.

Paikallisia tuotteita valikoimiin

Järvenpäässä asuvat Liuksialat lähtevät Keskon tiedotteen mukaan kehittämään K-Marketeistaan moderneja kyläkauppoja.

Mitä se tarkoittaa?

— Tavoitteena on laajentaa valikoimia. Jatkossa kaupoissa nähdään myös paikallisia tuotteita, kuten leipää. Muutenkin pyrimme olemaan ajan hermolla, Jani Liuksiala kertoo.

Kaupat siirtyvät kokonaan pariskunnan hallintaan vuoden 2018 loppuun mennessä.

Yksi koti Järvenpäässä, toinen Imatralla

Jani Liuksialalla on pitkä kokemus kaupan alalta. Hän toimi aiemmin pitkään HK:n aluepäällikkönä Kaakkois-Suomessa. Lappeenrannan ja Imatran alue tuli sinä aikana tutuksi.

Anisa Liuksiala tulee puolestaan siivousalalta. Hän toimii Bernerillä asiakaspäällikkönä.

Kaikkiaan Liuksialan uusperheeseen kuuluu kuusi iältään 12–21-vuotiasta lasta. Lapset jäävät muun muassa töidensä ja opiskelujensa takia asumaan entisiin osoitteisiin.

— Hankimme Imatralta asunnon ja tulemme jakamaan aikamme kahden kodin kesken, Jani Liuksiala kertoo.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.