Imatralla järjestään lauantaina ensimmäiset rytmisen voimistelun SM-karsintakisat kisa sitten koronarajoitusten alun – Kisat kokoavat paikalle nelisenkymmentä harrastajaa

Ensimmäinen nuorten ryhmä alkaa kisata kello 11. Kisat ovat yleisölle avoimet, mutta turvaväleistä kannattaa pitää huolta.

Santeri Tynkkynen

Lisa Jamil edustaa Imatran Voimistelijoita lauantaina. Arkistokuva vuodelta 2019.
Lisa Jamil edustaa Imatran Voimistelijoita lauantaina. Arkistokuva vuodelta 2019.

Vielä pari-kolme viikkoa sitten emme olleet varmoja, että järjestetäänkö nämä kisat, kertoo Carita Kurvi Imatran voimistelijoista.

Mutta sitten Voimisteluliitto päätti, että järjestetään.

Siispä huomenna lauantaina Imatran Urheilutalolla järjestetään rytmisen voimistelun nuorten ja naisten SM -karsintakilpailu.

Se tarkoittaa, että Urheilutalolle saapuu reilut neljäkymmentä rytmisen voimistelun harrastajaa eri puolilta maata, etenkin pääkaupunkiseudulta ja Jyväskylästä.

Kisoissa on myös kolme Imatran Voimistelijoiden omaa jäsentä: naisten sarjassa kisaa Lisa Jamil ja nuorten sarjoissa Milla Savolainen ja Veera Sabelfeld.

– Naisten sarja on tarkoitettu vuonna 2004 syntyneille ja sitä vanhemmille. Yläikärajaa ei ole, mutta pääsääntöisesti tässä sarjassa kilpailevat ovat 15 – 20 -vuotiaita, Kurvi kertoo.

Nuorten ryhmissä kilpailee vuosina 2006 ja 2007 syntyneitä.

Joonas Tapaninen

Arkistokuva vuodelta 2017: tässä voimistelijarivissä Milla Savolainen on toinen vasemmalta ja Veera Sabelfeld viides vasemmalta. Kuvassa myös Tea Laamanen (vas.), Jenna Keskimäki, Iisa Peltonen ja Irina Khartian.
Arkistokuva vuodelta 2017: tässä voimistelijarivissä Milla Savolainen on toinen vasemmalta ja Veera Sabelfeld viides vasemmalta. Kuvassa myös Tea Laamanen (vas.), Jenna Keskimäki, Iisa Peltonen ja Irina Khartian.

Korona vaikuttaa kisoihin

Koska korona on vielä keskuudessamme, kisajärjestäjät suosittavat kasvomaskin käyttämistä. Lisäksi katsomot on jaettu lohkoihin ja kisaseurueidenkin välillä pidetään turvavälejä.

Korona pisti järjestäjät perumaan myös sunnuntaille suunnitellun Stara -tapahtuman; Stara on tapahtuma, jossa nuoret voivat esiintyä yleisölle välineen kanssa, ja saada esiintymisestään palautetta. Stara -tapahtumaan oli osallistumassa paljon väkeä Mikkelistä, mutta Mikkelin tämänhetkisen koronatilanteen takia se katsottiin turvallisimmaksi perua.

Koronan takia myös rytmisen voimistelun merkkijärjestelmään liittyvät Timanttitestit pidettiin vain Imatran Voimistelijoiden voimistelijoille.

Pandemian vuoksi kisoissa ei pidetä myöskään nuorten palkintojenjakoa, vaan palkinnot toimitetaan niiden voittajille postitse, tai annetaan valmentajan tai tuomarin mukaan.

Sen sijaan naisten palkintojenjako pidetään heti kisan jälkeen. Siihen osallistuminen on kuitenkin vapaehtoista.

Urheilutalon ovet aukeavat kello 9

Kisoja voivat seurata kaikki rytmisestä kilpavoimistelusta kiinnostuneet. Urheilutalon ovet aukeavat kello 9, ja ensimmäinen nuorten ryhmä alkaa kisaamaan kello 11.

Nuorten toisen ryhmän koitos alkaa kello 13, ja kolmannen kello 15.15.

Naisten kisat alkavat kello 17.30.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset