Matias Hildeniä esitetään Ruokolahden kunnanjohtajaksi – Kunnanhallitus päätti, että muita ei edes haastatella, Timo Kärki jätti eriävän mielipiteen

Tuloveroprosentti ja kiinteistövero säilyvät Ruokolahdella ensi vuonna ennallaan.

Jaakko Avikainen

Puumalan kunnanjohtaja Matias Hilden on nousemassa Ruokolahden uudeksi johtajaksi.
Puumalan kunnanjohtaja Matias Hilden on nousemassa Ruokolahden uudeksi johtajaksi.

Puumalan kunnanjohtaja Matias Hilden on nousemassa Ruokolahden uudeksi kunnanjohtajaksi. Kunnanhallitus päätti maanantai-iltana pitkän kokouksensa päätteeksi esittää Hildeniä kunnanjohtajaksi.

Hallituksen mukaan erilliseen kolmen kärkiehdokkaan haastatteluun ei ole tarvetta, vaan Hilden oli ainoa hakijoista, jolla on kokemusta menestyksekkäästi hoidetusta kunnanjohtajuudesta vuodesta 2011 alkaen.

Kokoomuksen Timo Kärki jätti päätöksestä eriävän mielipiteen.

Lopullisen valinnan kunnanjohtajasta tekee Ruokolahden kunnanvaltuusto.

Eriävän mielipiteen kunnanhallituksen päätökseen jättänyt Timo Kärki (kok.) olisi halunnut, että valtuustolle olisi tarjottu kolmea ehdosta, joita se olisi päässyt haastattelemaan.

– Minulla ei ole mitään Matias Hildeniä vastaan, päin vastoin. Nyt kävi käytännössä niin, että hallitus valitsi Hildenin kunnanjohtajaksi ja jätti valtuuston kumileimasimeksi, Kärki ihmettelee.

Kärjen ehdokkaat haastateltaviksi olisivat olleet Matias Hildenin lisäksi Teppo Koskinen ja Jarkko Koho.

Ensimmäinen valinta elokuussa

Uuden kunnanjohtajan haku alkoi Ruokolahdella viime kesänä, kun pari vuotta virassa ollut Tuomo Sallinen valittiin Lappeenrannan kaupunginsihteeriksi.

Elokuun lopussa Ruokolahden kunnanvaltuusto teki yllättävän päätöksen, kun Rautalammin kunnanjohtaja Anu Sepponen kukisti valtuuston suljetussa lippuäänestyksessä ennakkosuosikkina pidetyn ex-ministeri Kimmo Tiilikaisen yhdellä äänellä.

Syksyn mittaan prosessi kuitenkin venyi, eikä Ruokolahden poliittisten päättäjien ja uuden kunnanjohtajan välillä päästy sopuun palkasta ja työehdoista.

Lokakuussa kunnanvaltuusto katsoi kunnanjohtajan vaalin rauenneeksi ja antoi hallituksen tehtäväksi uuden hakuprosessin aloittamisen.

Palkaksi 6 500 euroa kuukaudessa

Uudessa haussa Ruokolahden kunnanjohtajan virkaa tavoitteli 11 hakijaa. Valtuuston päätöksen mukaan kunnanjohtajan aloituspalkka on 6 500 euroa, jota korotetaan kunnallisen virka- ja työehtosopimuksen mukaisesti.

Valtuuston päätöksen mukaan saavutetut tavoitteet ja onnistunut yhteistyö huomioidaan palkkauksessa. Virkasuhteessa noudatetaan kuuden kuukauden koeaikaa.

Kolme johtajaa vuoden aikana

Kun Ruokolahti aloitti uuden kunnanjohtajan haun heinäkuussa, tarkoituksena oli ripeällä aikataululla varmistaa, että Tuomo Sallisen kauden päätyttyä ei tarvitsisi etsiä siirytymäaikana virkaatekevää kunnanjohtajaa.

Vaan toisin kävi. Sallisen lähdettyä Lappeenrantaa kunnanjohtajan tehtäviin pyydettiin eläkkeeltä väliaikaisesti Eija Hämäläinen.

Marraskuun alusta vt. kunnanjohtajana on toiminut Ruokolahden hallintopäällikkö Kaisa Häkkinen-Paananen.

Veroprosentti ennallaan

Ruokolahden kunnanvaltuusto kokoontui maanantaina ennen kunnanhallituksen kokousta.

Valtuusto päätti nopeassa kokouksessa, että tuloveroprosentin korottamiseen ei ole tarvetta vuonna 2021, vaan se säilyy lukemassa 20,5. Myös kiinteistövero säilyy ennallaan Ruokolahdella.

Juttuun lisätty Timo Kärjen kommentit kello 21.53

Ruokolahti

Hakijat

Ruokolahden kunnanjohtajaksi hakeneet (11): Hallintotieteiden maisteri, kunnanjohtaja Matias Hilden, kauppatieteiden maisteri, diplomi-insinööri Jarkko Koho, sairaanhoitaja, terveydenhoitaja (AMK) Sonja Kähäri, yhteiskuntatieteiden maisteri, sairaanhoitaja (YAMK) Taija Myyrä, filosofian maisteri Kalle Parviainen, kauppatieteiden maisteri Hannele Rahkala, hotelli- ja ravintolaesimies Matti Rantasola, sosionomi (YAMK) Eeva Reijonen, oikeustieteen maisteri, varatuomari Teppo Koskinen, kauppatieteiden maisteri Janne Vehmaa ja tradenomi (YAMK) Mika Wirtanen.

Luetuimmat

Kommentoidut