Imatralaiskirjailija Henna Siekkinen tarvitsi etäisyyttä tarttuakseen suvun arkaan aiheeseen — isoukin historiasta ei perheessä puhuttu

Henna Siekkinen

Henna Siekkinen halusi katkaista häpeän ketjun ja kertoi isoukkinsa tarinan.
Henna Siekkinen halusi katkaista häpeän ketjun ja kertoi isoukkinsa tarinan.

Esikoiskirjailija Henna Siekkinen on kotoisin Kaukopäästä. Hän tutustui jo 15-vuotiaana mummonsa aarteisiin — kirjeisiin isoukilta Siperiasta. Vuosikymmenten jälkeen aihe palautui mieleen Siekkisen asuessa perheensä kanssa kahdeksan vuotta Lontoossa.

Nyt hänellä oli sopivasti välimatkaa sukuun sekä Suomeen. Mummolta saatujen kirjeiden kautta hän ymmärsi isoukkinsa syvän koti-ikävän. Hän oli myös tarpeeksi kaukana, jottei hänen tarvinnut kokea suvun historian taakkaa.

Isoukin historiasta ei Siekkisen perheessä oltu koskaan puhuttu. Kommunistin loikkaaminen kesken talvisodan vihollisen puolelle leimasi koko perheen.

Kommunisti Matti Korhosen punainen väri haaleni vuosikymmenien saatossa Siperian työleireillä, mutta koti-ikävä pysyi viimeiseen asti.

Siekkinen kirjoitti isoukkinsa tarinan Aatteen puolesta -kirjaan, joka ilmestyi tammikuussa. Kirjasta ilmestyy toinen painos lähiaikoina.

Lue lisää uutuuskirjasta huomisesta Uutisvuoksesta printtinä tai diginä.

Heli Rautanen

Luetuimmat

Uusimmat uutiset