YH:n mukaan kiertoliittymä hajosi lavetin alla keskeneräisyyttään — ”Liittymä on rakennettu asianmukaisesti”

Kanerva Jalarvo

Saareksiinmäen kiertoliittymä saa lopullisen asvaltin pintaansa ensi viikolla.
Saareksiinmäen kiertoliittymä saa lopullisen asvaltin pintaansa ensi viikolla.

Imatran uusimpaan kiertoliittymään Saareksiinmäellä tehdään pika-aikataululla korjaustoimia. Liittymää tällä viikolla rikkonut erikoiskuljetus osoitti, että isot kalustot eivät välttämättä mahdu liittymään.

Rakennuttaja Henry Tapiola Imatran YH-rakennuttajalta pitää tapauksen syynä liittymän keskeneräisyyttä.

— Jos väylille olisi vedetty jo lopullinen asvaltti, kuljetus olisi päässyt liittymästä ongelmitta.

Tapiolan mukaan haaverissa lohkesi kaikkiaan viisi reunakiveä, jotka vaihdetaan uusiin. Aamulla pidetyn palaverin perusteella liittymään tehdään muitakin toimenpiteitä. Tilaa avarretaan yhden valaisinpylvään siirrolla ja liikennemerkkien muuttamisella helpommin irrotettaviksi.

Ratkaisevin muutos tehdään reunakivetyksiin. Kivetyksiä liuskoitetaan 70 metrin matkalta ja myös niiden taakse tehdään kantavia rakenteita. Siten kaistan ulkopuolelle päätyvä kuljetus voi tarvittaessa oikaista kaarevaa väylää.

Tapiola arvioi muutostöiden jäävän kustannuksiltaan alle viiden tuhannen euron. Työt tehdään lähipäivinä, sillä ne on tarkoitus saada päätökseen ennen kiertoliittymän lopullista asvaltointia. Asvaltointityö on aikataulutettu ensi viikon puoleen väliin.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.