Puumalassa käynnistyy maantien parannusurakka – Tietyöt kannattaa huomioida saaristoreitin pyöräilyretkeä suunniteltaessa

Töiden kaavaillaan valmistuvan syksyllä.

Mika Strandén

Ely-keskus toivoo tiellä liikkujilta varovaisuutta sekä rajoitusten noudattamista.
Ely-keskus toivoo tiellä liikkujilta varovaisuutta sekä rajoitusten noudattamista.

Puumalan Lintusalontiellä aloitetaan maantien parantamis- ja päällystystyöt. Töitä tehdään yhteensä noin 13 kilometrin matkalla.

Alueelta on poistettu puustoa touko–kesäkuun aikana. Tietyöt alkavat kaiteiden purkamisella ja kuivatustöillä.

Alustavan aikataulun mukaan ajorataan kohdistuvat työt alkavat maakivien poistolla ja harauksella maanantaina 17. elokuuta alkavalla viikolla.

Murskeen lisäys sekä sekoitusjyrsintä käynnistyvät maanantaina 7. syyskuuta alkavalla viikolla ja päällystystyöt maanantaina 21. syyskuuta alkavalla viikolla.

Töiden on kaavailtu valmistuvan aikataulun mukaan syys–lokakuun taitteessa.

Työt aiheuttavat häiriötä yleiselle liikenteelle. Työmaan kohdalla on nopeusrajoituksena 50 kilometriä tunnissa. Päällystystöiden aikana liikenne joudutaan myös katkaisemaan, ja nopeusrajoitus on 30 kilometriä tunnissa. Odotusajat ovat 5–15 minuuttia.

Ely-keskus toivoo tiedotteessaan tiellä liikkujilta varovaisuutta sekä rajoitusten noudattamista.

Tiellä kulkee myös Puumalan suosittu saaristoreitti Lintusalo–Hurissalo. Tietyöt kannattaa huomioida pyörämatkaa suunniteltaessa.

Urakan kustannusarvio on noin 900 000 euroa. Hankkeen rahoituksesta vastaavat Etelä-Savon ja Pohjois-Savon ely-keskukset sekä Puumalan kunta.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset