Kaukopään koulurakennuksen kohtalo selviää pian —  Kuusikkoaho olisi valmis rakentamaan tontille päiväkodinkin, jos tarvetta ilmenee

Tammikuussa ovat edessä neuvottelut Eksoten ja Aran kanssa. Mahdollisesta myyntihinnasta ei ole vielä keskusteltu Imatran kaupungin kanssa.

Minna Mäkinen

Suunnitelmissa Kaukopään entisessä koulurakennuksessa ja sen tontilla voisivat jatkossa elää rinnakkain seniorit, nuoret ja lapset. Arkistokuva.
Suunnitelmissa Kaukopään entisessä koulurakennuksessa ja sen tontilla voisivat jatkossa elää rinnakkain seniorit, nuoret ja lapset. Arkistokuva.

Tuleva tammikuu näyttää, millaiseksi tyhjillään olevan Kaukopään koulurakennuksen tulevaisuus muotoutuu. Vuodenvaihteessa aloittaa toimintansa rakennuksen ostoa varten perustettu kiinteistöosakeyhtiö.

— Vakavissaan asiaa edelleen väännetään. Ratkaisuja pitää saada pian aikaan, kertoo osakeyhtiön hallitukseen kuuluva Seppo Vainikka.

Jumalten myllyt jauhavat hitaasti. — Saila Partanen

Rakennuksessa on tehty kuntotarkastus, jonka tuloksiin on tällä viikolla tutustuttu.

Outokumpulainen Kuusikkoaho -osakeyhtiö on suunnitellut rakentavansa tontille nykyisen koulurakennuksen lähelle neljä uutta rakennusta, joihin tulisi yhteensä 16 senioriasuntoa. Päärakennus saneerattaisiin.

— Olemme edelleen mukana hankkeessa, mutta jumalten myllyt jauhavat hitaasti, toteaa liiketoimintajohtaja Saila Partanen Kuusikkoaholta.

Anu Pakarinen

Lilla Saaristo (oikella) ja Seppo Vainikka ovat tehneet paljon töitä Kaukopään koulurakennuksen tulevaisuuden puolesta. 
— Aktiivisuudelle nostettakoon hattua,  toteaa toimitusjohtaja Leo Tolonen Virkkulankylä-konseptin takana olevasta Kuusikkoaho Oy:stä. Arkistokuva.
Lilla Saaristo (oikella) ja Seppo Vainikka ovat tehneet paljon töitä Kaukopään koulurakennuksen tulevaisuuden puolesta. — Aktiivisuudelle nostettakoon hattua, toteaa toimitusjohtaja Leo Tolonen Virkkulankylä-konseptin takana olevasta Kuusikkoaho Oy:stä. Arkistokuva.

Tammikuussa neuvotellaan

Tammikuun aikana neuvotteluja on tarkoitus käydä Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin (Eksote) sekä Valtion asuntorahaston (Ara) kanssa.

Seppo Vainikan mukaan alustavissa keskusteluissa Eksoten kanssa on ilmennyt, että tarvetta voisi olla esimerkiksi huostaanotettujen nuorten asumispalveluille.

Kuusikkoahon mukaan lähtö hankkeeseen edellyttää Aran investointitukea ja korkotukilainatakausta.

Senioriasuntojen rakentamiskustannuksiksi on arvioitu 2—2,5 miljoonaa euroa.

Rakennuksesta ei makseta isoa hintaa

Rakennuksen mahdollisesta myyntihinnasta ei ole vielä käyty keskusteluja Mitra Imatran rakennuttajan tai kaupungin edustajien kanssa.

— Kaupunginhallitus päättää, millaisella hinnalla rakennus myydään. Paljoa me emme ole rakennuksesta valmiita maksamaan, sanoo Vainikka.

Vainikka toteaa rakennuksen säilymisen olevan kaikkien etu.

— Rakennus palvelisi alueen 5 000 asukasta.

Tontille sopisi päiväkotikin

Kuusikkoaho rakentaa Virkkulankylä-konseptin mukaisia asuinympäristöjä yli 50-vuotiaille ihmisille. Suunnitelman mukaan Kaukopäässä Virkkulankylän ruokailutilat ja harrastetoiminnot sijoittuisivat entiseen koulurakennukseen.

— Meidän pitäisi löytää tiloihin muutama isompi toimija, kuten yrittäjä, joka ryhtyisi pyörittämään ruokalaa, Vainikka kertoo.

Vainikan mukaan Kuusikkoaholla on tarvittaessa valmius tehdä Rautionkylään myös uusi päiväkotirakennus. Kuusikkoahon toimitusjohtaja Leo Tolonen vahvistaa tämän.

— Jos tarve syntyy, olemme valmiit rakentamaan tontille päiväkodin. Virkkulan konsepti pitää sisällään asumisen vauvasta vaariin. Päiväkodin operaattorina voisi olla joko kaupunki tai yksityinen.

Koululla satunnaista käyttöä

Kaukopään koulurakennuksella on ollut koulun loppumisen jälkeen satunnaista käyttöä.

— Siellä on pidetty joululaulajaiset ja yhdet häät. Viikoittain me käymme siellä, mutta säännöllistä, vuokranmaksua edellyttävää toimintaa siellä ei ole.

Uusimmat uutiset