Efora selvisi Kaukopään yt-neuvotteluista ilman irtisanomisia — viisi työntekijää siirtyy eläkkeelle ja loput uusiin tehtäviin

Henkilöstöjärjestelyt hoidetaan eläkepoistumilla ja muihin tehtäviin siirtymisillä.

Mikko Hannula

Paperikoneen sulkeminen vähentää Eforan työnsarkaa Kaukopäässä.
Paperikoneen sulkeminen vähentää Eforan työnsarkaa Kaukopäässä.

Kunnossapitoyhtiö Eforan yhteistoimintaneuvottelut Stora Enson kanssa on saatu päätökseen eilen, kertoo Kaukopään paperiliittolaisten pääluottamusmies Arto Hulkko. Neuvottelut oli määrä päättää 19. kesäkuuta mennessä.

— Irtisanomisia ei tule. Mukana ovat kaikki henkilöstöryhmät, Hulkko kertoo.

Henkilöstön vähennystarve oli kymmenen. Hulkon mukaan eläkkeelle siirtyy viisi henkilöä ja lopuille osoitetaan muita työtehtäviä.

— Kahta vapaana olevaa rekrytointia ei toteuteta vaan täytetään henkilöstösiirroilla. Muut järjestellään uudeestaan.

Stora Enson päätös PK 6 -konelinjan sulkemisesta käynnisti tarpeen yt-neuvotteluille. Tytäryhtiö Efora vastaa konelinjan kunnossapidosta. Hulkon mukaan neuvottelut käytiin rakentavassa hengessä.

— Kun miettii teollisten työpaikkojen katoamista, onhan se tälle kulmakunnalle iso asia. Mutta aina kun irtisanomiset saa neuvoteltua, niin se on pienempi paha.

PK 6 suljetaan vuoden loppuun mennessä, jolloin työt päättyvät yhteensä 55 storaensolaisesta. Tehtaalta irtisanotaan 15 työntekijää ja 40 siirtyy eläkejärjestelyjen kautta pois.

Konelinjan sulkeminen ovat osa Stora Enso -konsernin kahden vuoden kannattavuuden parantamisohjelmaa. Konserni tavoittelee maailmanlaajuisesti 120 miljoonan euron vuotuisia kustannussäästöjä.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset