Tämän viikon perjantaina vähänvaraisille ryhdytään jakamaan kasvomaskeja – Imatralaiset voivat hakea niitä Iso apu -palvelukeskuksista ja Honkaharjusta

Maskeja saa myös Ruokolahdelta ja Rautjärveltä.

Laura Kippola

Eksote jakaa kasvomaskeja vähävaraisille ensi perjantaista lähtien.
Eksote jakaa kasvomaskeja vähävaraisille ensi perjantaista lähtien.

Eksote aloittaa kasvomaskien jakamisen vähävaraisille perjantaina 28. elokuuta.

Imatralla kasvomaskeja jaetaan Iso apu -palvelukeskuksessa (osoitteessa Esterinkatu 10) ja Aikuisten keskuksessa (osoitteessa Tainionkoskentie 1, 2. kerros) maanantaista perjantaihin kello 13–15, sekä Honkaharjun terveysasemalla tiistaista perjantaihin kello 9 – 15.

Ruokolahden ja Rautjärven hyvinvointiasemat jakavat maskeja tiistaista perjantaihin kello 9 – 11.

Neljä maskia per henkilö

Eksote jakaa ihmisille ensisijaisesti kankaisia kasvomaskeja, ja niitä annetaan neljä kappaletta per henkilö. Maskien mukana tulevat myös ohjeet niiden oikeaoppiseen käyttöön ja pesuun.

Kasvomaskit on tarkoitettu vähävaraisille asukkaille, jotka eivät pysty maskeja hankkimaan, mutta kenenkään ei tarvitse todistaa vähävaraisuuttaan maskia hakiessaan. Maskit on kuitenkin tarkoitettu vain henkilökohtaiseen tarpeeseen ja käyttöön.

Eksote muistuttaa, että jakelupisteissä kannattaa asioida ainoastaan terveenä, turvavälejä noudattaen.

Etelä-Karjalan alueella on edellisten kahden viikon aikana todettu kolme koronavirustartuntaa. Viimeisin niistä todettiin perjantaina 21. elokuuta.

THL:n antama kasvomaskin käyttösuositus joukkoliikenteessä on voimassa myös Etelä-Karjalassa. Kasvomaskeja kannattaa käyttää myös silloin, kun menee koronatestiin, kun palaa Suomeen jostakin riskimaasta ja silloin kun turvavälien pitäminen on mahdotonta.

Luetuimmat

Kommentoidut