Imatra syvemmälle EU-tason järviverkostoon: Kaupunki haluaa mukaan Euroopan kokoisiin hankkeisiin

Imatra liittyi verkostoon toukokuussa, nyt toiminta tiivistyy yhteenliittymäksi.

Erika Sirviö

Saimaata halutaan nyt viedä Eurooppaan.
Saimaata halutaan nyt viedä Eurooppaan.

Imatran kaupunki lähtee mukaan Euroopan laajuiseen EGTC-yhteenliittymään. European Grouping or Territorial Cooperation -liittymällä haetaan tiiviimpää yhteistyötä siinä mukana olevien kaupunkien välillä. Imatran lisäksi mukana on kaupunkeja Ranskasta, Espanjasta, Italiasta, Kreikasta ja Portugalista.

Imatralle yhteenliittymä on jatkoa viime toukokuulta, jolloin kaupunki liittyi eurooppalaiseen järvialueiden verkostoon. Network for European lakes (nEUlakes) koostuu pienistä tai keskisuurista kaupungeista, jotka sijaitsevat järvien rannalla.

Verkoston ja yhteenliittymän odotetaan tuovan Imatralle tunnettavuutta ja kokemuksia muista toimintamalleista. Erityisen tärkeänä osallistumista pidetään EU-rahoituksen kannalta. Kaupungin mukaan hankerahoituksen saamisen kannalta on eduksi osoittaa hankkeiden vaikuttavuus Euroopan tasolla.

Verkosto on jättänyt syksyn aikana jo kaksi hankehakemusta. Toinen niistä kehittäisi ekomatkailua, perehdyttäisi EU:n rahoituskanaviin ja kannustaisi asukkaita aktiiviseen eurooppalaiseen kansalaisuuteen. Toinen taas yhdistäisi järvialueiden luontoa ja avointa keskustelua, lisäisi EU-tietoisuutta ja aktivoisi kansalaisia aluekehittämisessä.

Yhteenliittymän perustamiskustannuksiksi on arvioitu noin tuhat euroa jokaiselta valmisteluun osallistuvalta kaupungilta. Tarkemmat yksityiskohdat selviävät lokakuussa järjestettävässä verkoston kaupunkien yhteistapaamisessa.

Luetuimmat