Tulossa olevaan Imatran päiväkotiuudistukseen varaudutaan kaavamuutoksella, joka mahdollistaa Tainionkosken päiväkodin tilojen tuplauksen

Päiväkotiverkosta tehdään päätöksiä tulevana syksynä. Kaavamuutos haetaan ”varmuuden vuoksi”, jotta uudistus ei hidastu kaavoituksen vuoksi.

Minna Mäkinen

Tainionkosken päiväkoti aloitti nykyisissä tiloissaan elokuussa 2014. Arkistokuva.
Tainionkosken päiväkoti aloitti nykyisissä tiloissaan elokuussa 2014. Arkistokuva.

Karhumäellä on käynnissä asemakaavan muutosprosessi. Sen tavoitteena on mahdollistaa tarvittaessa Tainionkosken päiväkodin laajentaminen.

Kaavaluonnoksessa on päiväkotia varten 2 000 neliötä rakennusoikeutta. Se mahdollistaa päiväkodin laajentamisen kaksinkertaiseksi nykyisestä. Lisäksi kaavaluonnoksessa on varaus päiväkodin leikkipihan laajentamisesta sekä uudesta parkkipaikasta.

Päätöksiä tulevista päiväkodeista muutaman kuukauden kuluttua

Päätöksiä Tainionkosken päiväkodin laajentamisesta ei ole vielä olemassa. Imatran kaupungilla on työn alla päiväkoteja koskeva palveluverkkoselvitys. Siinä esitetään, mitkä päiväkodit Imatralla jatkossa toimivat.

Vuonna 2016 tehdyssä palveluverkkopäätöksessä on linjattu, että päiväkotien määrä tulee jatkossa vähenemään nykyisestä yhdeksästä kuuteen.

Päätöksiä jatkossa toimivista päiväkodeista tehdään tulevana syksynä.

— Kaavamuutosta valmistellaan jo nyt varmuuden vuoksi, jotta kaavoitus ei hidastaisi prosessia, kertoo projektipäällikkö Mari Routti Imatran kaupungilta.

Tainionkosken päiväkodin laajentamiseksi Imatran arkkitehtuuritoimisto on laatinut kolme vaihtoehtoista suunnitelmaluonnosta.

Tainionkosken päiväkoti aloitti nykytiloissa viitisen vuotta sitten

Tainionkosken päiväkoti aloitti nykyisessä rakennuksessa elokuussa 2014.

Mansikkalan uuden päiväkodin valmistuminen elokuuksi 2020 sulkee nykyisen Mansikkalan päiväkodin sekä siirtää sinne vuorohoidon Vuoksenniskalta ja laajennetun hoidon Mikonpuistosta. Aiemmin lakkautettavaksi on kaavailtu Meltolan tai Imatrankosken päiväkoteja.

Rautiossa päiväkotirakennus on peruskorjauksen tarpeessa. Virasojan päiväkoti toimii Vuoksenniskan koulun mäellä uusissa, keväällä 2016 valmistuneissa tiloissa.

Rajapatsaan päiväkoti toimii vuosina 2015—2016 peruskorjatuissa tiloissa.

Luetuimmat