Ampumatapauksen uhrien omaiset perustavat yhdistystä — varoja kerätään nuorten mielenterveydelle

Anniina Meuronen

Surmapaikalla ravintola Vuoksenvahdin edessä paloivat kynttilät lauantaina. Paikalla oli myös kukkia.
Surmapaikalla ravintola Vuoksenvahdin edessä paloivat kynttilät lauantaina. Paikalla oli myös kukkia.

Imatran ampumatapauksen uhrien omaiset ovat perustamassa tragedian uhrien, Katri Ikävalkon, Anne Vihavaisen ja Tiina Wilén-Jäppisen muistoa vaalivaa yhdistystä. Sen tarkoituksena on kerätä varoja nuorten mielenterveystyölle.

— Ei voi olla niin, että tällainen kamaluus sattuu ja sitten asia vain painuu unohduksiin. Haluamme tehdä jotain, joka vaalii uhrien muistoa hyvän kautta, toteaa Kaisa Juntunen.

Juntunen on Katri Ikävalkon sisar.

Omaisilla on jo ideoita varainkeruutyötä varten, ja jokainen joka kokee asian tärkeäksi, on tervetullut kehittelemään lisää.

— Ajatus on herättänyt todella paljon myönteistä vastakaikua jo ennen, kuin koko yhdistystä on perustettu, Juntunen kertoo.

Imatran Koskenpartaalla puolestaan järjestetään ensi viikon lauantaina Yhdessä eteenpäin Imatra -tapahtuma. Tilaisuus järjestetään joulukuun alussa sattuneen ampumatapauksen vuoksi. Tapahtuman tavoite on järjestäjien mukaan koota yhteen imatralaiset ja vahvistaa yhteisöä jatkamaan eteenpäin yhdessä. Sen ajatus on, että pelolle ei anneta valtaa eikä ketään jätetä yksin.

Tapahtuman järjestävät Imatran kaupunki, Imatran kaupunkikeskustayhdistys sekä SPR.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.