Mansikkalan siltaremontti ja Einonkatu 6 tarvitsevat kaupungilta lisärahoitusta — Kaupunginhallituksen kokouslistalla on myös Yritystilojen miljoonatakaus

ANU PAKARINEN

Mansikkalan maisemat muuttuvat pian melkoisesti kaksoisraiteen myötä. Uusi kaksiraiteinen junasilta rakennetaan aivan vanhan teräsristikkosillan viereen.
Mansikkalan maisemat muuttuvat pian melkoisesti kaksoisraiteen myötä. Uusi kaksiraiteinen junasilta rakennetaan aivan vanhan teräsristikkosillan viereen.

Imatran kaupunginhallitus puntaroi maanantaina lisämäärärahojen myöntämistä elinkeinopoliittisiin investointeihin.

Lisärahaa vaativat investoinnit ovat Einonkatu 6:n rakennusurakka sekä kaksoisraiteen rakentamiseen liittyvät Mansikkakosken sillan putkisiirrot.

Einonkadun urakan, josta vastaa Mitra, työt pitkittyivät ja osa siirtyi viime vuodelta tälle vuodelle. Tämän vuoden töiden kustannukset ovat 220 000 euroa, eikä niille ole talousarviossa kustannusvarausta.

Mansikkakosken silta taas tarvitsee 250 000 euron lisämäärärahan. Tämä johtuu siitä, että viime vuonna myönnetty 200 000 euron määräraha ei riitä tämän vuoden toukokuussa valmistuneiden kaksoisraiteeseen liittyvien Liikenneviraston perustussuunnitelmien toteuttamiseen. Sillan uudet perustukset on sijoitettu suoraan nykyisten käytössä olevien vesi-, viemäri- ja hulevesilinjastojen päälle ja siirrettävien putkien määrä on lisääntynyt huomattavasti.

Liikennevirasto on ilmoittanut että putkisiirrot on tehtävä marraskuun puoleen väliin mennessä, jolloin sillan rakennusurakka alkaa.

Kaupunginhallitus esittää kaupunginvaltuustolle, että lisämäärärahat myönnetään, ja katetaan kaupungin kassavaroilla.

Yritystiloille miljoonatakaus

Maanantain esityslistalla on myös Imatran seudun yritystilojen kaipaama lisäpääoma. Yhtiön rahoitustarve on muodostunut vuokralaisia varten tehtävistä muutostyöinvestoinneista, ja sen suuruus on 1,2 miljoonaa euroa.

Kaupungilta Yritystilat hakee 960 000 euron suuruista omavelkaista lainantakausta.

Kaupungin taloushallinto katsoo, ettei taattavan lainan määrä ole suuruudeltaan sellainen, että se vaarantaisi kaupungin taloutta, ja puoltaa takauksen myöntämistä.

Juttuun vaihdettu kuva 12.8. klo 11.01. Kuvassa aiemmin ollut Kuutostien silta ei liity kaksoisraiteen tuomiin muutoksiin.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset