Aittamäessä palaneiden autiotalon sekä ulkorakennuksen tutkinta ei ole edennyt, tarkkaa syttymissyytä ei edelleenkään tiedetä

ANU PAKARINEN

Imatran kaupunki omistaa tulipalossa tuhoutuneen autiotalon.
Imatran kaupunki omistaa tulipalossa tuhoutuneen autiotalon.

Imatran Aittamäessä Korvenkannassa paloi huhtikuun puolivälissä autiotalon ulkorakennus. Toukokuun lopulla samassa osoitteessa paloi itse autiotalo.

Vieläkään tiedossa ei ole tarkkaa syttymissyytä, rikosylikomisario Ilkka Vainikka Kaakkois-Suomen Poliisilta kertoo. Talossa ei ollut sähköjä.

— Todennäköisesti tulitikkuleikeistä tai muusta karannut, tai sitten se on laitettu tahallaan tuleen, Vainikka epäilee.

Tapauksista on kirjattu rikosilmoitukset vahingonteosta, mutta tutkinta ei ole toistaiseksi edennyt.

— Nämä ovat aina hieman hankalia tutkittavia nämä palonsyyn tutkinnat, kun ketään ei ole nähty lähistöllä, Vainikka toteaa.

Autiotalo tuhoutui palossa kokonaan. Tuhoutuneen autiotalon omistaa Imatran kaupunki. Rakennus oli määrä purkaa vielä tämän vuoden aikana.

Imatran kaupunki luuli säästävänsä rahaa, kun taloa ei tarvinnutkaan purkaa palon vuoksi. Tämä ei lopulta kuitenkaan pitänyt paikkaansa.

Tila- ja turvallisuuspäällikkö Sami Turunen Imatran kaupungilta kertoo, että rakennuksesta jäljelle jääneet materiaalit joudutaan käsittelemään normaalin rakennusjätteen sijasta ongelmajätteenä. Tuolloin kustannukset ovat moninkertaiset.

Turusen mukaan urakan kilpailutus on tulossa myöhemmin tämän kesän aikana. Alueen olisi tarkoitus olla siistittynä ja puhtaana ennen lumien tuloa.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset