Heikki Tanninen pitää Marja-Liisa Vesterisen eroon johtaneita tapahtumia todella hämmentävinä: "Mikä se semmoinen järjestelmä on, jossa todetaan, että ei saa tapahtua virheitä?"

Heikki Tanninen yllättyi Marja-Liisa Vesterisen erosta, Anu Urpalainen ei. Lue tästä, kuinka Eksoten hallituksen imatralaisjäsenet kommentoivat puheenjohtajan eroa.

Anu Pakarinen

Eksoten hallituksessa istuvasta imatralaisesta Heikki Tannisesta (sd.) puheenjohtaja Marja-Liisa Vesterisen (sd.) ero oli tietyllä tapaa yllättävä. - Olisi katsottu homma loppuun asti.
Eksoten hallituksessa istuvasta imatralaisesta Heikki Tannisesta (sd.) puheenjohtaja Marja-Liisa Vesterisen (sd.) ero oli tietyllä tapaa yllättävä. - Olisi katsottu homma loppuun asti.

Eksoten hallituksen puheenjohtajan Marja-Liisa Vesterisen (sd.) eronpyyntö tuli yllätyksenä, kertoo Eksoten hallintoon pitkään kuulunut Heikki Tanninen (sd.)

Imatralainen konkaripoliitikko on ihmeissään viime viikkojen tapahtumista. Mitään vastaavaa ei ole tullut aiemmin eteen 47 vuoden poliittisen uran aikana. Todella hämmentävä tilanne, kuvailee Tanninen tuntojaan.

Hänen mukaansa Eksoten hallitus työskenteli normaalisti Vesteristä koskevasta sisäisestä tutkinnasta ja kohusta huolimatta.

Hallituksen piirissä puheenjohtajaan ei kohdistunut eropaineita, vaan paineet tulivat ulkoapäin, Tanninen korostaa. Hän viittaa tarkastuslautakunnan ja ulkoisen tarkastajan keskeiseen rooliin prosessissa.

– Jos jotkut ovat ajaneet asiat tähän tilanteeseen, niin sitä kamalasti ihmettelen. Miten paljon se vie Eksoten ulkoista imagoa eteenpäin tilanteessa, jossa yt-neuvottelut ovat parhaillaan käynnissä, säästöt käsiteltävänä ja paljon muita asioita ratkaisematta? Tanninen sanoo.

Tanninen toivoi äänestystä

Tarkastuslautakunnan poliisille toimittama aineisto ei johtanut esitutkintaan, Tanninen muistuttaa.

Hän toivoo, että Vesterisen mahdollisuudet jatkaa puheenjohtajana olisi punnittu Eksoten valtuustossa äänestämällä.

– Olisi katsottu homma loppuun asti. Oli tietyllä tapaa yllättävää, ettei Vesterinen katsonut tätä prosessia loppuun saakka, mutta se oli hänen ratkaisunsa, Tanninen sanoo.

Tanninen ottaa esiin kyvyn sietää erilaisia mielipiteitä ja virheitä.

Mikä se semmoinen järjestelmä on, jossa todetaan, että ei saa tapahtua virheitä, hän kysyy ja väittää, että tällainen kunta tai muu organisaatio käpristyy sisäänpäin.

– Mihin myö ollaan ajautumassa, jos ei voida käsitellä kielteisiäkin asioita niin, että ollaan pohdinnan kautta yksimielisiä? Vaan haetaan tilanne, että puheenjohtaja toteaa, että parempi että hän lähtee kävelemään. On se erikoinen tilanne, Tanninen päivittelee.

Jos jotkut ovat ajaneet asiat tähän tilanteeseen, niin sitä kamalasti ihmettelen. — Heikki Tanninen

Urpalainen ei yllättynyt

Kai Skyttä

Anu Urpalainen ei pitänyt Marja-Liisa Vesterisen eroa yllättävänä. Muuta hän ei asiasta sano.
Anu Urpalainen ei pitänyt Marja-Liisa Vesterisen eroa yllättävänä. Muuta hän ei asiasta sano.

Eksoten hallituksen toinen imatralaisjäsen Anu Urpalainen (kok.) kommentoi Vesterisen eroa pidättyväisemmin.

Hän ei ota kantaa, oliko eronpyyntö hänen mielestään perusteltu tai välttämätön. Yllättävänä hän ei ratkaisua kuitenkaan pidä.

– Jokainen tekee omat ratkaisunsa. Luottamusta joko on tai ei ole. Toinen vaihtoehto oli viedä prosessi loppuun ja mittauttaa luottamus. Sehän on nyt sitten auki.

Anu Urpalainen ei vastaa kysymykseen, nauttiko Vesterinen hänen luottamustaan loppuun saakka.

– En lähde julkisesti omia näkemyksiäni tuomaan esiin eri ihmisistä. Tärkeintä on että asiat etenevät. Siellä on vaikeita asioita, on edelleen yt-neuvottelut päällä ja taloudellinen haaste todella suuri, Urpalainen sanoo.

Urpalainen on samaa mieltä kuin Tanninenkin, ettei puheenjohtajaan kohdistunut tutkinta heijastunut Eksoten hallituksen työskentelyyn.

Tervetuloa, Anneli Kiljunen

Uudeksi puheenjohtajaksi on nousemassa näillä näkymin lappeenrantalainen kansanedustaja Anneli Kiljunen (sd.).

Jukka-Pekka Flander

Eksoten hallituksen uusi puheenjohtaja valitaan 27. helmikuuta. Tehtävään on tarttumassa näilä näkymin kansanedustaja Anneli Kiljunen (sd.).
Eksoten hallituksen uusi puheenjohtaja valitaan 27. helmikuuta. Tehtävään on tarttumassa näilä näkymin kansanedustaja Anneli Kiljunen (sd.).

Anu Urpalainen ei ole huolissaan, miten kansanedustajan aika riittää Eksoten asioille.

– Anneli on todella kokenut poliitikko, en usko siinä sen ihmeempää ongelmatiikkaa olevan. Tietysti kokousaikataulut mietityttää, miten niitä muovataan, mutta se on näitä käytännön järjestelyjä. Pitää muistaa, ettei tämä ole yhden henkilön show, eikä saa olla, Urpalainen sanoo.

Heikki Tannisesta sote-asioissa profiloituneen Anneli Kiljusen saaminen Eksoten hallintoon on erinomainen asia.

– Erinomaista, että voimme hyödyntää hänen osaamistaan ja asemaansa Eksotessa.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset