Imitsin toiminnanjohtaja vaihtuu — Liisa Marsio lähtee kotimaisen konsulttiyhtiön leipiin, uuden johtajan haku käynnistyy saman tien

Marsion kausi Imitsissä kesti kuusi vuotta: ”On tässä vähän haikeakin mieli”

Kai Skyttä

Liisa Marsio on ollut Imitsin kasvot viimeisen kuuden vuoden ajan.
Liisa Marsio on ollut Imitsin kasvot viimeisen kuuden vuoden ajan.

Imatran kaupunkikeskusta ry:n eli Imitsin toiminnanjohtaja vaihtuu. Tehtävää kuusi vuotta hoitanut Liisa Marsio siirtyy suomalaisen Saranen Consulting -yhtiön palvelukseen. Marsio aloittaa uudessa tehtävässä lokakuun aikana, mutta aikoo hoitaa myös nykyistä postiaan uuden toiminnanjohtajan valintaan saakka.

— Haku laitetaan käyntiin saman tien, kunhan rekryilmoitukset saadaan valmiiksi.

Jotta ihmiset pysyvät, asuvat ja toimivat keskustoissa, on niihin saatava viihtyisyyttä ja elävyyttä. — Liisa Marsio

Onnistumisia tiukkoina aikoina

Imatralainen Marsio jättää Imitsin haikein mielin. Marsion Imitsissä olon aikana kaupan alan palvelut ovat eläneet Imatrankoskella tiukkoja aikoja. Ukrainan kriisistä alkanut venäläisturismin väheneminen on sulkenut kauppaliikkeitä ja jättänyt keskeisillekin paikoille tyhjiä liiketiloja.

Marsio kokee siitä huolimatta keskustan menneen eteenpäin.

— Olemme onnistuneet kurjinakin aikoina säilyttämään elinvoimaisuutemme. Einonkadulle on noussut uusi liiketalo, kävelykatua on kehitetty ja koskinäytöksetkin palasivat. Nyt Nepparinaukiota kohennetaan, Marsio listaa.

Marsio toivoo, että jatkossa Imatralla vahvistettaisiin entisestään Imatrankosken asemaa kaupungin keskustana. Koskiuoman äärellä olevan alueen kehittyminen saisi Marsion mielestä vauhtia kaupungin omasta päätöksenteosta, jos niin haluttaisiin.

Erityisesti Marsio kaipaisi Imatralle pitkän aikavälin suunnitelmaa siitä, miten kaupunki selviää kaupan aseman muuttumisesta tulevaisuudessa. Kivijalkakauppojen hävitessä keskustoista, pitää tilalle tulla jotain muuta.

— Pitäisi tehdä ajoissa selviytymisstrategia. Jotta ihmiset pysyvät, asuvat ja toimivat keskustoissa, on niihin saatava viihtyisyyttä ja elävyyttä.

Tarjolla yksi kaupungin näköalapaikoista

Marsio jättää taakseen omien sanojensa mukaan huikean työn. Erilaisten ihmisten tapaaminen, verkostoituminen ja monipuolinen tekeminen ovat sopineet aktiiviselle tekijälle. Kuusivuotisen rupeaman aikana Marsio on ollut mukana muun muassa Etelä-Karjalan liiton matkailutyöryhmässä ja maakunnan kulttuurityöryhmässä.

— On tullut sellainen olo, että Imitsiä kyllä kuunnellaan. Tässä on näköalapaikka ihmiselle, joka haluaa kehittää kaupunkiamme.

Toisaalta yksin toimistolla työskentelevän ihmisen on taivuttava moneen. Vastuu asioiden tapahtumisesta on Imitsissä ollut Marsion harteilla.

— Tämä on hyvä paikka henkilölle, joka on sinut tekemisen vapauden ja vastuun kantamisen tasapainon kanssa. Itsellä tuli vähän sellainen olo, että on hyvä antaa tilaa seuraavan ihmisen luovuudelle ja ideoille.

Tulevassa konsultintehtävässään Marsio jatkaa töitä alueen elinvoimaisuuden eteen. Toimenkuvaan kuuluu yritysten kasvun mahdollistaminen sopivan henkilöstön avulla. Vaikka toimipiste onkin Lappeenrannassa, Marsion koti pysyy Imatralla.

Imatran kehittämistä hän aikoo seurata paitsi IPV:n puheenjohtajana myös aktiivisena kaupunkilaisena.

— Sydän on Imatralla, ehdottomasti. Aion jatkossakin käydä imatralaisissa kaupoissa ja esittää mielipiteitä kaupungin kehittämisestä, vaikka sitten somessa mölisemällä, nauraa Marsio.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset