Töitä haettiin ja tarjottiin pikatreffeillä – Imatran ensimmäiset työtreffit keräsivät kuutisenkymmentä työnhakijaa

Ensimmäisellä kerralla työnantajat tarjosivat osa-aikatöitä. Lokakuun treffeillä on tarjolla töitä talvikaudella ja joulusesongin ajaksi.

Jarmo Hämäläinen

Henna Liiri (vas.) kuunteli työnhaun pikatreffeillä mitä Varamiespalvelun Kateriina Mutkalalla oli kerrottavaa yhtiönsä tarjoamista työmahdollisuuksista.
Henna Liiri (vas.) kuunteli työnhaun pikatreffeillä mitä Varamiespalvelun Kateriina Mutkalalla oli kerrottavaa yhtiönsä tarjoamista työmahdollisuuksista.

Imatrankosken Torigallerian käytävällä oli kerrankin ruuhkaa, kun ensimmäiset työnhaun pikatreffit järjestettiin keskiviikkona Ohjaamon tiloissa.

Rekrytointitapahtumaan oli saapunut kolme työnantajaa etsimään työntekijöitä osa-aikaisiin tehtäviin.

Työnhakijoita tunnin kestäneeseen tapahtumaan saapui jo ensi hetkillä kuutisenkymmentä. Ikäjakauma oli laaja ja kansallisuuksiakin oli useita.

— Tapahtuma on ensisijaisesti suunnattu alle 30-vuotiaille nuorille, mutta eihän meillä tähän tapahtumaan mitään ikärajaa ole. Mukava kuitenkin, että niin paljon nuoria tuli tänään paikalle, ohjaamoneuvoja Iina Kovalainen sanoi.

Osa-aikaisia työtehtäviä paikalla olivat esittelemässä Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri Eksote, Saimaan Tuki palvelut ja henkilöstövuokrausfirma Varamiespalvelu. Kaikkien kolmen esittelypisteessä riitti jonoja.

Imatralainen Henna Liiri tuli työnhaun pikatreffeille avoimin mielin ottamaan selvää pätkätyö - tai osa-aikatyön mahdollisuuksista.

— Kaveri laittoi kuvan tämän tapahtuman ilmoituksesta ja kiinnostui. Täältä on saanut ihan hyvää tietoa mahdollisuuksista. Kaikenlainen työ kiinnostaa, kertoo Liiri, joka on parhaillaan vanhempainvapaalla hoitamassa vuoden ja kahden kuukauden ikäistä lastaan.

Seuraavat työtreffit lokakuussa

Työnhaun pikatreffit järjestettiin nyt Imatralla ensimmäistä kertaa. Uusi tapahtuma on luvassa jo lokakuussa.

— Lokakuun treffeillä on tarjolla talvikauden ja joulunajan työpaikkoja. Silloin paikalla voi olla hieman erilainen koostumus työnantajia, mutta voi olla samojakin, kertoo tapahtuman järjestelyihin osallistunut TE-keskuksen työnantaja- ja yrityspalvelujen asiantuntija Katja Smal.

Pikatreffeillä työnhakijat ja ja työnantajat vaihtoivat tietojaan ja jatkohaastatteluista tehtiin sopimuksia.

Työnhaun vieminen vähemmän viralliseen ympäristöön ja työnhaun pikatreffien perimmäinen tarkoitus.

— Ohjaamossa pyritään saamaan aikaan rennompi ympäristö ja alentamaan sillä kynnystä, joka voi olla monille virastoissa liian korkea, Iina Kovalainen muistuttaa.

Katja Smalin mielestä työnhakijan ja työnantajan kontakti syntyy pikatreffeillä joustavasti.

— Työnantaja näkee heti työnhakijan ja työnhakija voi saada nopeasti tietoja monen eri työnantajan tarjoamista mahdollisuuksista.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset