Lahden ammattikorkeakoulu saamassa LUT-konsernissa samanlaisen aseman kuin Saimaan ammattikorkeakoulu

Niina Villlman

Lahden ammattikorkeakoulun liittäminen osaksi LUT-konsernia etenee.

Lahden ammattikorkeakoulun (LAMK) siirtyminen Lappeenrannan teknillisen yliopiston (LUT) omistukseen etenee. LUT:n hallitus päätti, että omistusjärjestely tehdään samalla mallilla kuin Saimaan ammattikorkeakoulun (Saimia) kanssa tehtiin.

LAMK:ista tulisi tytäryhtiö LUT-konserniin. LUT-konsernin kaikki korkeakoulut toimisivat itsenäisesti. Lisäksi konsernilla on tarkoitus olla yliopistokampukset Lappeenrannassa ja Lahdessa.

LUT:ista tulisi LAMK:n ainoa omistaja ja kuntien osakeomistus muunnetaan pääomalainaksi. Lahden kaupunki lahjoittaisi LUT:ille yhden LAMK:in osakkeen. Järjestelyllä ei olisi vaikutusta kuntien taseeseen.

LAMK:n omistajista Lahden kaupunki ja Koulutuskeskus Salpaus kuntayhtymä ovat hyväksyneet järjestelyn. Hollolan, Orimattilan ja Heinolan valtuustojen kantoja odotetaan.

Lahden kaupungin kanssa tehdyssä sopimuksessa LUT sitoutuu siihen, että professorien määrä Lahdessa yritetään lisätä 6,5.stä kymmeneen. Yliopiston aloituspaikkojen määrä Lahdessa nousee 120:een vuodessa.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.