Eteläkarjalainen posti saadaan lajiteltua, mutta jakelu viivästyy väistämättä — Postilakon käytännön vaikutukset maakuntaan näkyvät lähipäivien aikana

Kati Pullinen

Eteläkarjalainen posti saadaan lajiteltua, mutta jakelu viivästyy väistämättä — Postilakon käytännön vaikutukset maakuntaan näkyvät lähipäivien aikana

Postin kulku Etelä-Karjalassa viivästyy väistämättä Posti- ja logistiikka-alan unionin PAUn maanantaina alkaneen lakon takia.

Postin poikkeustilanteiden johtaja Jarmo Ainasoja kertoo, että Etelä-Karjalassa lakon näkyvimmät vaikutukset ovat eripituiset viiveet postinjakelussa.

Tuleva posti saadaan kyllä lajiteltua. Ainasoja kertoo, että maakunnan postin lajittelu tehdään Helsingissä, jossa on yksi Suomen neljästä postikeskuksesta ja jossa postin lajittelu on pitkälle automatisoitu. Lajittelu pyörii vähällä väellä.

Ainasojan mukaan porukkaa oli maanantaina töissä sen verran, että koneellinen lajittelu pystyttiin pitämään lajittelukeskuksissa käynnissä.

— Lajittelukone toimii normaalisti, kun vain yksikin ihminen on koneen ääressä.

Lakon vaikutukset näkyvät Ainasojan mukaan muutaman päivän kuluessa. Vielä maanantaina tilanne ei ollut sen tarkemmin hahmottunut. Postin jakeluun on kuitenkin tiedossa suuria alueellisia eroja sekä viiveitä.

Posti kertoi maanantaina Twitter-tilillään tekevänsä kaikkensa, että lähetykset kulkevat perille vastaanottajille, mutta viiveitä kuitenkin tulee. Postilla on poikkeustilanneryhmä, joka kokoontuu säännöllisesti ja tiedottaa lakon vaikutuksista kahdesti päivässä.

Sanomalehtien varhaisjakelu on toiminut suunnitellusti. Varhaisalueiden ulkopuolella lehdet jaetaan heittolaatikoihin. Yksittäisiä kyselyjä on tullut siitä, mistä oma heittolaatikko löytyy.

Katso Postin tiedotteet täältä.

Katso PAU:n tiedotteet täältä.

Luetuimmat

Kommentoidut