Imatra valmistelee aletaksoja urheilupaikoille

Päivä Heiskanen

Urheilutalosta pyritään tekemään matalan kynnyksen liikuntapaikka päiväajan halvemmilla käyttömaksuilla.

Imatra pyrkii jatkossa houkuttelemaan urheilutalolle ja jäähallille lisää käyttäjiä päiväsaikaan alentamalla urheilupaikkojen käyttömaksuja.

Selvitystyö taksojen alentamisesta on aIkamassa, kertoo Imatran hyvinvointilautakunnan puheenjohtaja Anu Urpalainen (kok.).

Halvemmat taksat olisivat voimassa hiljaisina aikoina.

— Ideana on, että urheilupaikoille tulemiseen olisi mahdollisimman matala kynnys erilaisilla harrastajaryhmillä.

Asia oli esillä Imatran hyvinvointilautakunnan seminaarissa tiistaina. Päivän aikana käsiteltiin myös lasten varhaiskasvatukseen liittyviä asioita. Lautakunta ei vielä ottanut kantaa esimerkiksi lasten päivähoito-oikeuden rajaamiseen tai päiväkotien ryhmäkokojen kasvattamiseen.

Elokuun alusta lähtien lapsen subjektiivista päivähoito-oikeutta voidaan rajata niin, että lapsella on oikeus saada varhaiskasvatusta vain 20 tuntia viikossa, jos vanhemmat eivät ole työssä tai opiskele päätoimisesti.

— Tähän liittyy paljon kysymyksiä ja pohdittavaa. Asiaa sulatellaan ja virkamiehet valmistelevat esityksensä huhtikuun lautakunnan kokoukseen, Anu Urpalainen sanoo.

Tiina Räikkönen

Tiina Räikkönen

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.