Talvirenkaiden vaihto alkaa olla käsillä — Etelä-Karjalaankin on luvassa ”iso pommi”, joka saattaa sataa lumena

Meteorologit ovat tänään varoitelleet loppuviikon säästä, johon kannattaa alkaa varautua.

kai skyttä

Loppuviikosta saattaa tulla lunta. 

Tiistaina Suomen eteläosiin on luvassa isompi sadealue, joka saattaa laantua Etelä-Karjalaan ehtiessään kevyemmäksi ripotteluksi. Myös keskiviikko, torstai ja perjantai ovat päiväaikaan epävakaisia. Sateen mahdollisuus on ja päivälämpötila on noin +5 asteen tietämillä. Öisin saattaa tulla myös räntää.

Suurempi muutos on näillä näkymin tulossa lauantain vastaisena yönä.

— Varsinainen iso pommi tulee perjantain ja lauantain välisenä yönä. Lounaasta alkaa saapua isompi sadealue, joka osuu lauantaina puoliltapäivin Lappeenrannan kohdille. Siitä se lauantain aikana pyyhkäisee koilliseen. Koko Etelä-Karjalan maakunnassa voi tulla räntää tai lunta, sanoo Ilmatieteenlaitoksen päivystävä meteorologi Juha Sihvonen.

Sihvosen mukaan ennustettavuus on loppuviikon osalta heikompi, mutta nyt näyttää siltä, että ensilumi voi olla hyvinkin ajankohtainen.

— Se on aika 50/50 mahdollisuus tuleeko vettä tai märkää lunta vai ihan kuivaa lunta. Ihan hyvät todennäköisyydet lumisateelle on jo Lappeenrannassa, saati sitten pohjoisemmassa ja sisämaassa, Sihvonen ennustaa.

Onko nyt siis aika vaihtaa talvirenkaat?

— Kyllä nyt olisi aika hyvä vaihe. Ensi viikolla tiistaina ja keskiviikkona tulee seuraava alue, jolloin saattaa tulla seuraavia kuuroja. Selkeästi nyt on talvisempia kelejä, eli kannattaa miettiä talvirenkaita ja omia menoja niin, että ei kannata suunnitella pidempiä reissuja ainakaan kesärenkailla, Sihvonen sanoo.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset