Anu Sepposelle annettiin perjantaihin saakka aikaa ilmoittaa, ottaako hän Ruokolahden kunnanjohtajan viran vastaan valtuuston heikentämin ehdoin – Pallo on nyt Sepposella

Kunnanhallitus ei aio enää jatkaa johtajasopimusneuvotteluja. Kokoomuksen Timo Kärki jätti päätökseen eriävän mielipiteen.

Piia Kaskinen

Ruokolahden kunnanjohtajatilanne näytti seesteiseltä elokuun lopussa. Anu Sepponen oli valittu uudeksi kunnanjohtajaksi ja Tuomo Sallinen valmistautui jättämään tehtävänsä syyskuun lopussa.
Ruokolahden kunnanjohtajatilanne näytti seesteiseltä elokuun lopussa. Anu Sepponen oli valittu uudeksi kunnanjohtajaksi ja Tuomo Sallinen valmistautui jättämään tehtävänsä syyskuun lopussa.

Yllättävät käänteet Ruokolahden kunnanjohtajan valintaprosessissa jatkuvat. Kunnanhallitus päättyi tiistaina pitkän keskustelun jälkeen tarjoamaan kunnanjohtajan tehtävää vielä tämän viikon ajan Anu Sepposelle, jonka kanssa neuvottelut johtajasopimuksesta jo viime viikolla kariutuivat.

Kunnanhallitus päätti tiistaina asettaa perjantain 9.10. takarajaksi, jolloin Anu Sepposen pitää ilmoittaa, ottaako hän kunnanjohtajan tehtävät vastaan. Työt alkavat 1. marraskuuta, jos vastaus on myönteinen.

Kunnanhallitus tarjoaa Sepposelle johtajasopimusta, jossa valtuusto alensi hänen kuukausipalkkansa 7 000 eurosta 6 500 euroon ja heikensi työehtoja.

Kokoomus esitti neuvottelujen jatkamista

Pallo on nyt Anu Sepposella Kunnanhallituksen toinen varapuheenjohtaja Kokoomuksen Timo Kärki jätti hallituksen päätökseen eriävän mielipiteen. Hän olisi halunnut neuvottelujen johtajasopimuksesta vielä jatkuvan

– Anu Sepposelle syntyi virkasuhde Ruokolahden kunnan kanssa jo silloin, kun hän tuli valtuustossa valituksi. Ei kunnanhallitus voinut sitä päätöstä mitätöidä ja julistaa uutta kunnanjohtajahakua, muistuttaa Kärki.

Sosiaalidemokraattien valtuustoryhmän puheenjohtaja Timo Salmisaaren mukaan muitakin vaihtoehtoja olisi voitu hallituksessa harkita, mutta niillä ei haluttu nyt sekoittaa tilannetta.

– Rauhoitetaan tilannetta ja annetaan Anu Sepposelle harkinta-aikaa. Tässä ovat kaikki olleet aikamoisessa höykytyksessä.

Närkästystä Sepposen lausunnoista

Anu Sepponen ei viime viikolla hyväksynyt Ruokolahden valtuuston tekemää palkan ja työehtojen heikennystä. Hän kuitenkin jatkoi neuvotteluja johtajasopimuksesta, mutta neuvottelut eivät johtaneet tulokseen.

Ruokolahden luottamushenkilöt ovat puolestaan närkästyneet Rautalammin kunnanjohtajana Pohjois-Savossa toimivan Sepposen savolaismedialla antamista kommenteista, jotka ovat koskeneet Ruokolahden tapahtumia.

Uutisvuoksi ei tavoittanut tiistaina Anu Sepposta.

Lisätty Timo Salmisaaren kommentit klo 19.32.

Luetuimmat