Imatralle ja takaisin vanhoilla autoilla — Suur-Saimaan Ympäriajoon osallistuu lähes 300 ajoneuvoa

Ympäriajoihin osallistuu myös ulkomaisia ajoneuvokuntia. Vanhin ajoneuvo on vuodelta 1923.

Taneli Toikka

Suur-Saimaan Ympäriajoissa ajetaan Imatralle ja takaisin. Tapahtumaa 
järjestävät Mikkelin Mobilistit ja Etelä-Karjalan Vanhat Ajoneuvot Ry.
Suur-Saimaan Ympäriajoissa ajetaan Imatralle ja takaisin. Tapahtumaa järjestävät Mikkelin Mobilistit ja Etelä-Karjalan Vanhat Ajoneuvot Ry.

Vanhojen ajoneuvojen kaksipäiväinen ajotapahtuma Suur-Saimaan Ympäriajo järjestetään tulevana viikonloppuna. Ajoneuvoja lähtee Mikkelistä lauantaina kohti Imatraa 45 sekunnin välein kello 8.50 alkaen.

Reitillä on autokunnille tehtävärasteja, ja yleisö voi seurata ajon etenemistä matkan varrella.

Ruokolahdelle autojen odotetaan saapuvan 10.45—16.30, Rauhaan Etelä-Karjalan automuseolle kello 11.15—17 ja taukopaikkaan Imatran kylpylälle 12.30—18.15.

Autoletkan matka jatkuu sunnuntaiaamuna takaisin kohti Mikkeliä Imatran ABC:n pihasta kello 8.31 –12.30.

Suur-Saimaan Ympäriajoihin ilmoittautui tänä vuonna yli 400 ajoneuvokuntaa, joista mukaan pääsi 290. Osallistujien määrää jouduttiin karsimaan tapahtuman sujuvuuden varmistamiseksi.

Suomalaisten lisäksi mukana on ajoneuvokuntia Venäjältä, Saksasta, Ruotsista, Luxemburgista, Englannista ja Uudesta-Seelannista.

Ajojen vanhin kuljettaja on 89-vuotias Aulis Ripatti, jolla on allaan Datsun Bluebird 1200. Nuorin on 15-vuotias Juuso Kosonen, joka ajaa reitin vanhalla mopolla.

Vanhin ajoneuvo on vuoden 1923 Ford T Pick-up, ja uusimmat ovat 1980-luvulta. Ajoneuvojen keski-ikä on noin 57 vuotta. Kaksipyöräisiä on kahdeksan, hyötyajoneuvoja 21.

Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Mikkelin Mobilistit ja Etelä-Karjalan Vanhat Ajoneuvot Ry.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset

Kommentoidut