Imatran seudun vuoden vesiensuojelija on Risto Niemelä

kai skyttä

Risto Niemelä on innokas kalastaja ja haluaa pitää huolta Immalanjärvestä.

Imatran seudun Vuoden vesiensuojelija-tunnustuspalkinto jaetaan tänään neljättä kertaa. Tänä vuonna tunnustuksen saa Risto Niemelä Immalanjärven hyväksi tekemästään suojelutyöstä.

Valinnan teki Imatran seudun ympäristötoimi. Valintaperustelujen mukaan Niemelä on Immalanjärvi-tiedotukseen liittyvien tilaisuuksien ja toiminnan lisäksi tuonut vesiensuojelua kansalaisten arkeen Kirkkaasti parempi Immalanjärvi -projektin kautta.

Pro Immalanjärvi ry:n perustajana ja puheenjohtajana toimiva Niemelä on osallistunut myös Imatran seudun ympäristötoimen Immalanjärven vesiensuojelun ohjausryhmän kokouksiin.

”Ei se toteamalla parane”

Niemelä on toiminut vesiensuojelun edistäjänä vuodesta 2011 lähtien yhdistyksensä myötä. Sydämenasiaksi Immalan hyväksi tehtävä vapaaehtoistoiminta muodostui luonnollisesti sen rannalla.

— Kiinnitin huomiota veden laatuun ja huomasin, että se oli huonontunut. Sitä puhuivat muutkin, mutta ei se toteamalla parane, Niemelä sanoo.

Niemelän mukaan tietoisuutta onkin tärkeä herättää. Yhdistys tuo järven kauneutta ja kunnossapidon tärkeyttä esiin mielipidevaikuttamisella.

— Immalanjärvi on sen kokoinen, että sen tilaan voi vaikuttaa. Pyrimme muuttamaan asenteita ja tuomaan myötäotteella hyviä tekoja esille, että ihmiset huomaisivat, kuinka hieno asia Immalanjärvi on.

Avainasemassa yhteisö

Niemelä huomauttaa myös, että tunnustuksen taustalla on yksittäisen ihmisen sijaan juuri se voima, joka pyörittää koko vapaaehtoistoimintaa.

— Haluaisin, että tunnustus jaetaan Pro Immalanjärvi ry:n jäsenten, sidosryhmien, aktiivisten asukkaiden ja maanomistajien kesken. Yksin ei saa paljon aikaan, mutta yhdessä saa.

Niemelän mukaan Immalanjärvi tuottaa paljon iloa innokkaalle kalamiehelle. Näin hän toivoo olevan jatkossakin.

— Immala on kaunis, kalaisa ja puhdas järvi. Toivon, että se pysyy sellaisena myös tuleville sukupolville.

Risto Niemelä

Syntynyt vuonna 1951 Lahden seudulla.

Immalanjärven kesäasukas. Vakituinen osoite löytyy Helsingistä.

Viettänyt kesiä ja viikonloppuja Jäppilänniemessä 40 vuoden ajan.

Oma kesämökki ja ympärivuotiset viikonloput Immalan rannalla konkretisoituivat 20 vuotta sitten.

Jasmin Ojalainen

Jasmin Ojalainen

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.