Pääkirjoitus: Kaupungintalon avointen ovien takana oli tällä kertaa uudisasukkaita

Matti Veijalainen

Imatran kaupungintalolla kävi eilen vilinä. Avointen ovien tapahtuman kutsuun vastasi jo tuttuun tapaan iso joukko kaupunkilaisia ja Vuoksen varrella koettiin hetkittäin jopa ruuhkaa eri palvelupisteiden kohdalla. Tapahtuma sinänsä voi kuulostaa kuluneelta. Esittelyssä oli kohde, joka lienee suurimmalle osalle kaupunkilaisista jo entuudestaan tuttu. Paikasta saatavilla oleva palvelukattaus on myös pysynyt tähän mennessä vuosikaudet entisellään.

Tänä vuonna kaupungintalolla oli esillä kuitenkin poikkeuksellisen laaja orkesteri. Viime vuonna aloitettu tilojen tiivistys on tuonut taloon avokonttorit ja yhteistilat. Samalla tyhjäksi jääneitä neliöitä on täytetty muilla tavoin. Saman katon alle kootaan kaupungin yhtiöitä ja muita toimintoja. Imatran seudun ympäristötoimi on tilansa jo ottanut ja Imatran seudun kehitysyhtiölläkin lienevät paikat selvillä. Perässä on vielä tulossa Imatran YH-rakennuttaja, jonka muuttoa valmistellaan paraikaa.

Uusien toimijoiden kannalta onkin hyvä, että ovi eilen kävi. Etenkin kehitysyhtiö on esittänyt huolensa siitä, miten hyvin yrittäjäkunta heidät uudesta hallintorakennuksesta löytää. Vaikka palvelut tänä päivänä ovatkin yhä enemmän verkkovetoisia, kaivataan moneen pulmaan henkilökohtaista apua. Muutto tuo aina omat mutkansa matkaan. Nyt muutoksesta on otettava hyöty irti ja haettava kaivattua synergiaa kaupungin ja sen yhtiöiden palveluihin.

Mari Pajari

mari.pajari@uutisvuoksi.fi

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.