Imatra-mitalilla palkittiin hyväntekijä Jouko Helenius, Myönteisen Imatra -kuvan edistäjän palkinto meni Mestiksen voittaneelle Ketterälle

Jouko Helenius aloitti vuosituhannen vaihteessa jouluaterioiden tarjoamisen köyhille ja yksinäisille ihmisille. Nyt hän sai tästä tunnustusta Imatra-mitalin muodossa.

Santeri Tynkkynen

Jouko Helenius sai Imatra-mitalin pyyteettömästä työstään vähäosaisten ja yksinäisten hyväksi.
Jouko Helenius sai Imatra-mitalin pyyteettömästä työstään vähäosaisten ja yksinäisten hyväksi.

Tämän vuoden Imatra-mitali myönnettiin hyväntekijä Jouko Heleniukselle Imatra-päivän yhteydessä Koskenpartaan lavalla. Helenius sai Imatra-mitalin pyyteettömästä työstään vähäosaisten ja yksinäisten hyväksi.

Helenius aloitti vuosituhannen vaihteessa jouluaterioiden tarjoamisen köyhille ja yksinäisille ihmisille. Jouluaterioita on tarjottu alusta alkaen samassa paikassa, Imatrankosken kirkon alasalissa. Ensimmäisinä vuosina hän kokosi itse myös ateriaan tarvittavat ruokatarvikkeet, mutta nykyisin seurakunta kustantaa tarvikkeet. Helenius apulaisineen vastaa edelleen juhlan järjestämisestä.

Heleniukselle palkinnon luovuttivat kaupunginhallituksen jäsenet Anna Helminen, Ilkka Nokelainen sekä Mikko Airas.

Imatra-mitalia on jaettu vuodesta 1998 alkaen.

Santeri Tynkkynen

Ketterältä palkinnon vastaanottivat puheenjohtaja Mikko Partanen sekä päävalmentaja Matias Lehtonen.
Ketterältä palkinnon vastaanottivat puheenjohtaja Mikko Partanen sekä päävalmentaja Matias Lehtonen.

Myönteisen Imatra -kuvan edistäjän palkinto myönnettiin keväällä Mestiksen-mestaruuden voittaneelle Imatran Ketterä -yhdistykselle.

Ketterä on vuosien saatossa tehnyt pitkäjänteistä nuorisotyötä, jonka kasvatteja pelaa monissa pääsarjan joukkueissa. Ketterä nousi vain kahdessa vuodessa Mestiksen voittoon. Ketterä on myös saanut suuret kannattajajoukkonsa liikkeelle seuraamaan pelejä myös muilla paikkakunnilla. Imatra ja Ketterä tunnetaan nykyisin ympäri Suomen, kaupunki kertoi perusteluja palkinnolle.

Ketterälle palkinnon luovuttivat kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Niina Malm sekä toinen varapuheenjohtaja Erkki Saarimäki.

Myönteisen Imatra-kuvan edistäjän palkintoa on jaettu vuodesta 2008 lähtien ja se myönnetään yhteisölle, joka omalla toiminnallaan on edistänyt myönteistä Imatra-kuvaa myös valtakunnallisesti.

Luetuimmat

Kommentoidut