Bergamon lento Lappeenrannasta peruttu — matkustamohenkilökunnan lakko pysäyttää lentoliikennettä eri puolilla Eurooppaa

Mika Strandén

Ryanairin lento Ateenaan lähti keskiviikkona normaalisti, mutta illan lento Italian Bergamoon on peruttu.
Ryanairin lento Ateenaan lähti keskiviikkona normaalisti, mutta illan lento Italian Bergamoon on peruttu.

Lentoyhtiö Ryanair peruu keskiviikkona noin 600 lentoa. Peruutuksen kohteena on myös Lappeenrannasta Bergamoon kello 21.15 lähtevä lento.
Taustalla on Ryanairin matkustamohenkilökunnan lakko keskiviikkona ja torstaina Espanjassa, Portugalissa, Belgiassa ja Italiassa.
Lakkotoimet vaikuttavat noin 100 000 matkustajaan.
— Valitettavasti tämä lakko vaikuttaa myös Lappeenrannan lentoihin. Tämän illan Bergamon lento on peruttu. Lentoyhtiö ottaa matkustajiin suoraan yhteyttä, kerrotaan Lappeenrannan lentokentän verkkosivuilla.
Näillä näkymin seuraava Ryanairin lento Lappeenrannasta Bergamoon lähtee lauantaina.

Asiakkaille korvaava lento tai rahat takaisin

Ryanairin pitää korvata asiakkaidensa kulut tai tarjota heille vaihtoehtoisia lentoja. Maailman johtava lentomatkustajia korvausasioissa auttava yritys Airhelp painottaa tiedotteessaan, että Ryanair on korvausvelvollinen, vaikka yrittääkin vetäytyä vastuusta.
Huhtikuussa Euroopan unionin tuomioistuin päätti, että lentoyhtiöt ovat korvausvelvollisia kuluttajille tapauksissa, joissa lennon peruutuksen tai merkittävän myöhästymisen syynä on yhtiön sisäinen lakko. Ryanair on ilmoittanut, ettei se aio noudattaa EU-päätöstä.

"Ryanair ei voi valikoida mitä lakeja noudattaa"

AirHelpin Suomen-maajohtaja Aleksi Seppo painottaa, etteivät yritykset voi valikoida, mitä lakeja he haluaisivat noudattaa ja mitä jättää noudattamatta.

— Ennen tätä vuotta kaikenlaiset lentoyhtiöiden sisäiset lakot luokiteltiin poikkeusolosuhteiksi, eivätkä lentoyhtiöt olleet korvausvelvollisia niiden aiheuttamista katkoksista. Huhtikuussa Euroopan unionin tuomioistuin vihdoin päätti, ettei edes laitonta korpilakkoa enää lueta poikkeusolosuhteiden piiriin, Seppo muistuttaa.

Ryanairin mukaan se on siirtänyt 90 prosenttia lakon vaikutuspiirissä olevista matkustajista toisille lennoille.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset