Imatran poliisiaseman lupapalvelut ovat avoinna ainoastaan kahtena päivänä viikossa – Heikennys kohdistui Imatraan, koska täällä lupamäärät ovat pienimmät

Poliisin mukaan järjestelyn avulla turvataan Imatralla "vähintäänkin tyydyttävä palvelutaso". Lupapalveluissa on ollut ajoittain ruuhkaa, sitä puretaan nyt kolmannella palvelupisteellä.

Niina Villman

Poliisin lupapalvelut Imatran poliisiasemalla ovat auki ainoastaan tiistaisin ja keskiviikkoisin. Arkistokuva.
Poliisin lupapalvelut Imatran poliisiasemalla ovat auki ainoastaan tiistaisin ja keskiviikkoisin. Arkistokuva.

Imatran poliisiaseman lupapalvelut ovat avoinna ainoastaan kahtena päivänä viikossa. Kaakkois-Suomen poliisilaitos päätti rajoittaa lupapalvelujen aukioloaikoja toistaiseksi. Päätös syntyi syyskuussa 2019 aloitetun vuoden mittaisen kokeilujakson päätteeksi.

Aukiolojen rajoituksen syy johtuu henkilöstöresursseista. Imatralla lupamäärät ovat pienemmät kuin Lappeenrannassa. Muutoksella turvataan poliisin mukaan ilman viivytyksiä toimivat lupapalvelut Lappeenrannassa ja muilla Kaakkois-Suomen poliisilaitoksen asemilla.

Palvelutason heikennys kohdistuu Imatran poliisiasemaan, koska lupamäärät mahdollistavat sen. Tiedotteen mukaan järjestelyn avulla turvataan Imatralla vähintäänkin tyydyttävä palvelutaso.

Ajoittaista ruuhkaa

Lupajakso osoitti, että lupamäärät pysyivät Imatralla melko lailla samoina, vaikka asiointi keskitetiin kahteen päivään. Näin kertoo lupapäällikkö Minna Lifländer.

– Viidellä päivällä oli turhan väljää, kahdella palvelupäivällä on koettu ajoittain ruuhkaisiakin hetkiä aulassa.

Imatralla on ollut käytössä kaksi asiakaspalvelupaikkaa, joista toiseen pääsee ajanvarauksella ja toiseen on vuoronumerot.

– Järjestämme paikalle myös kolmannen kassapisteen, jolla puretaan ruuhkia tarvittaessa. Tilannetta seurataan tarkalla silmällä.

Lifländer kannustaa käyttämään sähköisiä lupapalveluita, jotka ovat saatavilla mihin vuorokaudenaikaan tahansa.

Ei henkilöstövaikutuksia

Palveluaikojen supistamisella ei Lifländerin mukaan ole henkilöstövaikutuksia.

– Kyse on enemmänkin työn ja henkilöstöresurssin kohdennuksesta. Näin vapautuu enemmän voimia lupavalvontaan, jonka tehtäviä tuli meille lisää kesäkuun 2019 alussa.

Imatran lupapalvelujen henkilöstö on työskennellyt korona-aikana Imatralla, mutta olojen normalisoiduttua heidän virkapaikkansa on kolmena päivänä viikossa Lappeenrannassa ja kahtena Imatralla.

Imatran poliisiaseman lupapalvelut ovat avoinna tiistaisin ja keskiviikkoisin kello 9–12 ja 13–16.15.

Lappeenrannan poliisiasemalla lupapalvelut ovat jatkossakin avoinna joka arkipäivä.

Juttua täydennetty 14.9. kello 14.07 Minna Lifländerin kommenteilla.

Luetuimmat