Eekoon edustajisto on valittu, vanhin sähköistä vaihtoehtoa käyttänyt äänestäjä oli 94-vuotias

Laura Suninen Lappeenrannasta oli uuden edustajiston ääniharava.

Etelä-Karjalan osuuskaupan edustajisto on valittu. Äänestysaika päättyi huhtikuun lopussa ja tulokset julkaistiin maanantaina.

Vaalin ääniharava oli lappeenrantalainen Laura Suninen, joka sai 418 ääntä.
Imatran seudun jäsenalueella Vuokko Ahoranta Parikkalasta keräsi 399 ääntä ja oli alueensa kärki.

Läntisen Saimaan alueella Seppo Siitonen Luumäeltä keräsi 322 ääntä ja oli ykkönen.

Ääniä tämän vuoden vaaleissa annettiin 13 868 kappaletta ja äänestysprosentiksi tuli 22. Äänestysprosentti jäi edellisten vuonna 2014 pidettyjen vaalien korkeasta 28,6 prosentin tasosta.

Ensi kertaa sähköinen äänestys

Tämän vuoden vaaleissa oli ensimmäistä kertaa mahdollisuus äänestää sähköisesti. Sähköinen äänestys saavutti hyvän suosion, sillä yli 41 prosenttia äänestäneistä valitsi sähköisen vaalitavan.

Sähköinen äänestys saavutti suuren suosion erityisesti nuoremmissa ikäluokissa, mutta myös varttuneemmilta asiakasomistajilta onnistuu moderni sähköinen asioiminen. Vanhin sähköisesti äänestänyt asiakasomistaja oli 94-vuotias.

Naisia niukka enemmistö

Edustajistoon valituista 60 jäsenestä niukka enemmistö eli 31 oli uusia. Naisia valituista oli 28 ja miehiä 32. Pienimmillään edustajistoon pääsi 97:llä äänellä, suurin vaalissa saatu äänimäärä oli 418.
— Sähköisen äänestyksen suuri suosio oli meille positiivinen yllätys. Vaaleihin lähti tällä kertaa ehdolle hieman viime kertaa vähemmän asiakasomistajia (104), mutta kiinnostavat ehdokkaat saivat äänestäjät liikkeelle ja äänimäärät kasvoivat suuriksi. Valittu edustajisto on monipuolinen ja osaava läpileikkaus Eekoon omistajista ympäri Etelä-Karjalaa, Eekoon asiakkuus- ja hallintopäällikkö Antti Heinonen iloitsee.
Edustajiston rooli osuuskaupan päätöksenteossa on merkittävä. Ediustajista vahvistaa tilinpäätöksen ja valitsee hallintoneuvoston jäsenet.

Vaalien lopputulosta voit tarkastella täältä

Luetuimmat

Uusimmat uutiset

Kommentoidut