Synnytysten myynti venäläisille voi alkaa — nyt valmistellaan sopimusta kuntoutuksen ja tekoniveltoimenpiteiden myynnistä

Marleena Liikkanen

Suomalaisten äitien synnytysten vähentyessä on Etelä-Karjalan keskussairaalassa tilaa ulkomaalaisten synnytyksille.  Arkistokuva.
Suomalaisten äitien synnytysten vähentyessä on Etelä-Karjalan keskussairaalassa tilaa ulkomaalaisten synnytyksille. Arkistokuva.

Eksote voi aloittaa synnytysten myymisen venäläisille synnyttäjille. Pitkään hiottu ostopalvelusopimus Hyksin kliiniset palvelut Oy:n kanssa on allekirjoitettu viime tiistaina.

Valmisteltavana on myös sopimus kuntoutuksen ja tekoniveltoimenpiteiden myymisestä Venäjälle.

Etelä-Karjalan keskussairaala on valmis ottamaan vastaan ulkomaalaisia synnyttäjiä.

— Toimintaohjetta synnytyksiä varten on hiottu, ja meillä on ollut valmius ulkomaalaisten synnytyksiin jo muutaman viikon, kertoi Eksoten synnytysten ja naistentautien ylilääkäri Antti Valpas alkuviikosta.

Valpas arveli, että ensimmäiset synnyttäjät tulevat kesän aikana.

Viime vaiheessa varmisteltiin muun muassa infektioihin liittyviä turvallisuusasioita.

Venäläiset synnyttäjät ovat Hyksin Oy:n asiakkaita, ja Eksote toimii ikään kuin alihankkijana.

Synnyttäjän ensikäynti maksaa tuhat euroa ja synnytys 7 500 euroa. Keisarinleikkauksen hinta on 9 500 euroa. Hintaan ei sisälly mahdollinen asuminen Lappeenrannassa.

Synnyttäjän on saavuttava ensikäynnille viimeistään 36. raskausviikolla.

Synnytysten määrä on pudonnut reilusti alle vaaditun tuhannen vuodessa Etelä-Karjalassa. Keskittämisasetuksen takia sairaalaan olisi saatava lisää myös muita toimenpiteitä. |

Luetuimmat

Uusimmat uutiset