HS: Barcelonan yliajossa ainakin 13 kuollutta ja 50 loukkaantunutta

Andreu Dalmau/AOP

Poliisi sulki katuja Barcelonan keskustassa.

Paketti ajoi väkijoukkoon Barcelonan keskustassa Espanjassa, kertoo Helsingin Sanomat. Yliajo tapahtui La Rambla -pääkadulla noin kello 18 Suomen aikaa, espanjalaismediat kertovat lehden mukaan.

Barcelonan poliisi vahvistaa, että keskustassa on tapahtunut ”massiivinen törmäys”. Katalonian sisäministeriön edustaja Joaquim Forn sanoi illalla tiedotustilaisuudessa ja Twitterissä, että kuolleita on ainakin 13 ja loukkaantuneita 50.

El Periódico-lehden haastattelemien silminnäkijöiden mukaan ihmisten päälle ajanut ajoi kovaa vauhtia ja näytti siltä, että kuljettaja yritti törmätä pakettiautolla niin useaan ihmiseen kuin vain ehti.

La Vanguardia -lehden mukaan yliajo alkoi Plaça Catalunya -aukion tienoilta ja päättyi Joan Mirón mosaiikille noin 600 metrin päähän aukiosta.

Katalonian poliisi kutsuu tapahtunutta terrori-iskuksi.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.