Rautjärvellä maassa maannutta miestä selkään puukottanut sai syytteen tapon yrityksestä

Kaksi miestä pahoinpiteli kolmatta miestä rautjärveläisen yksityisasunnon pihalla. Pahoinpitely päättyi puukoniskuun.

Mika Strandén

Etelä-Karjalan käräjäoikeus on käsitellyt Rautjärvellä heinäkuussa tapahtunutta puukotusta. Kuvituskuva.
Etelä-Karjalan käräjäoikeus on käsitellyt Rautjärvellä heinäkuussa tapahtunutta puukotusta. Kuvituskuva.

Miehelle on luettu syytteet heinäkuussa Rautjärvellä tapahtuneesta tapon yrityksestä. Syytetty oli lyönyt toista miestä puukolla alaselkään. Teko tapahtui Rautjärvellä yksityisasunnon pihalla.

Kaksi miestä oli lyönyt, töninyt ja potkinut uhria. Taposta syytetty mies oli jo poistumassa maassa maanneen uhrin luota, kun hän kääntyi takaisin ja löi puukolla.

Lyönti aiheutti pistohaavan ja meni lihasten läpi munuaiseen. Syytetyn on täytynyt pitää uhrin kuolemaa varsin todennäköisenä seurauksena puukotuksesta, syytteen teonkuvauksessa sanotaan.

Syyttäjä vaatii ehdotonta vankeusrangaistusta

Syyttäjä vaatii tapon yrityksestä syytetylle miehelle vähintään kolmen vuoden ja kuuden kuukauden pituista, ehdotonta vankeusrangaistusta.

Toissijaisesti syyttäjä vaatii miehelle tuomiota törkeästä pahoinpitelystä, josta hänet olisi tuomittava vähintään kahden vuoden ja kolmen kuukauden pituiseen, ehdottomaan vankeusrangaistukseen.

Syytetty tunnusti esitutkinnassa syyllistyneensä törkeään pahoinpitelyyn.

Toinen syytetty tunnusti lievän pahoinpitelyn

Toista miestä syytetään puukotetun miehen pahoinpitelystä. Hän myönsi esitutkinnassa syyllistyneensä lievään pahoinpitelyyn. Syytetyn kotoa löytyi kaksi kannabiskasvia ja viljelyyn liittyviä välineitä. Hän sai syytteen myös huumausainerikoksesta.

Syyttäjä toiselle syytetylle tuntuvaa sakkorangaistusta tai lyhyttä, ehdotonta vankeusrangaistusta tai yhdyskuntapalvelua.

Luetuimmat