Leivokset ja kukkaset piristävät karkauspäivän yllätyskosintaa

Pidä varasi, mies! Maanantaina tyttöystävä saattaa kosia.

Risto Ring

Miltäpä tämä näyttäisi sormessa?

Arkisto

20380672.jpg

Sari Tauru

Käykö tie miehen sydämeen vatsan kautta? Karkauspäivänä asiaa voi kokeilla leivoksin.

Maanantaina on vuorossa joka neljäs vuosi vietettävä karkauspäivä, jonka erikoisuuksiin kuuluu, että silloin naiset saavat kosia. Näkyykö karkauspäivän vietto paikallisissa liikkeissä?

Konditoria Imatrankoskessa ei ole valmistettu karkauspäivän herkkuja, mutta viikon kuluttua vietettävää naistenpäivää on jo suunniteltu.

– Karkauspäivän kosintaan voisi sopia esimerkiksi hyytelökakku tai leivokset. Jos haluaa leivonnaiseen romantiikkaa, voi pyytää, että se koristellaan vaikkapa sormus- tai sydänaiheisella koristeella, kertoo yrittäjä Titta Honkasalo. Jos toivoo tietynlaista leivonnaista, kannattaa tehdä tilaus paria päivää aikaisemmin.

Kukka- ja hautauspalvelu Lumossa Simpeleellä floristi sitoo parhaillaan värikästä tulppaanikimppua.

– Miksipä ei tällainen sopisi vaikka miehelle annettavaksi karkauspäivänä, pohtii Asta Rönkkönen.

Lumossa ei muistu mieleen, että aiempina karkauspäivinä olisi hankittu miehille kukkakimppuja, mutta muutoin miehille ostetaan kukkia siinä missä naisillekin.

– Mies saattaa saada nimipäivänä yhden punaisen ruusun tai vaikkapa krysanteemin oksia. Miehille hankittavissa kimpuissa on tummempia värejä.

Tanja Hälvä Imatran Kultakellosta kertoo, että nykypäivänä on melko harvinaista, että kihlasormus ostetaan yllätyksenä, koska sormus voi olla vääränkokoinen tai väärän tyylinen. Sormessa jopa puolen millin heitto sormuksen koossa voi tehdä sormuksesta liian pienen tai liian suuren.

– Jos ostaa sormuksen yllätyksenä, on hyvä säilyttää kuitti ja jättää kaiverrus myöhemmälle. Näin sormuksen voi vaihtaa oikean kokoiseen, jos se ei ole saajalle sopiva.

Yleisempää on, että kihlapari saapuu sormusostoksille yhdessä. Vastaavasti jotkut parit käyvät katsomassa sormuksia yhdessä, mutta mies käy omineen tekemässä kaupat.

Kosijattarille tiedoksi, että kihlasormusten hinnat lähtevät 15:stä eurosta. Hintahaitarin toisessa päässä vain taivas on rajana.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.