Härskiä ilkivaltaa Lappeenrannassa: Viiltäjä iski veitsellä Pepon kuplahalliin ja lisäsi tuhon tehoa kiilalla

Anssi Silvennoinen

Viiltajä teki hallin seinään kaksi pystysuuntaista viiltoa.

Lappeenrannan PEPOn Visma Areenalla tehtiin ilkivaltaa tiistaina. Joku oli viiltänyt hallin seinään kaksi pitkää pystysuuntaista viiltoa, joista pidempi on noin kahden metrin mittainen.

Lisäksi viillettyihin reikiin oli työnnetty kiila tuhon maksimoimiseksi. Kiilana oli käytetty hallin vieressä olleen henkilönosturin renkaan kiilaa.

PEPOn johtokunnan jäsen Pekka Valkeapää pitää tapausta ikävänä.

— Todella törkeää touhua. Kiilaa oli käytetty, että reikä saataisiin leveämmäksi. Näyttää siltä, että tekoa on oikein mietitty, että saataisiin halli tyhjenemään.

Halli ei kuitenkaan tyhjentynyt.

Taitokisat jouduttiin perumaan

Valkeapää kertoo, että reikiä on nyt pyritty paikkaamaan väliaikaisesti teipillä hallin sisäpuolelta.

— Onneksi ei käynyt mitään vakavaa. Paine, mikä pääsee pois rei’istä on sen verran vähäinen. Hallin puhallin ei puhalla läheskään täydellä paineella.

Hallin toimittaneen yrityksen kanssa on jo keskusteltu paikkauksesta. Kaikesta huolimatta tiistai-illaksi halliin suunnitellut taitokisat jouduttiin peruuttamaan varmuuden vuoksi. Jatkokäytöstä Valkeapää ei tässä vaiheessa osaa vielä sanoa.

Anssi Silvennoinen

— En ole ihan varma, mitä tehdään. Mitään riskiä ei missään nimessä pidä ottaa. Halli korjataan heti, kun saadaan miehet paikalle, mutta tässä vaiheessa on vielä epäselvää, milloin korjaus tapahtuu. Onneksi nyt kun kausi on päättynyt, käyttöä on aika vähän.

”Aika härskiä”

Valkeapää sanoo, että viiltäjä teki tekonsa ilmeisesti tiistaina iltapäivän aikana. Viillot huomattiin kello viiden aikaan iltapäivällä. Aamulla ja päivällä hallilla käyneet eivät olleet huomanneet mitään.

— Viillot ovat vähän sellaisia, että jos niistä ei tiedä, niitä ei välttämättä huomaa. Aika härskiä, jos valoisan aikaan on tällaista tehty. Aikamoisen riskin on tekijä ottanut.

Valkeapään arvion mukaan vahinkojen korjauksen kustannusarvio nousee joihinkin tuhansiin euroihin. Vahinkoilmoitus vakuutusyhtiöön on tekeillä. Rikosilmoituksen tapauksesta PEPO teki tiistaina.

Rikosylikonstaapeli Ilkka Vainikka Kaakkois-Suomen poliisista kertoo, että tapausta tutkitaan vahingontekona. Poliisilla ei ole tässä vaiheessa epäiltyjä. Vainikan mukaan hallia oli viilletty jollakin teräaseella.

Poliisi toivoo silminnäkijähavaintoja tapauksen selvittämiseksi.

Juhana Nyman

Juhana Nyman

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.