Sinikka Laisaari pitää sote-uudistusta sotkuna—Uudistuksen kaatuminen ei olisi pettymys

Hannu Ojala

Sinikka Laisaari muisteli juhlapuheessaan vaiheitaan Vuoksenniskan työväenyhdistyksessä.
Sinikka Laisaari muisteli juhlapuheessaan vaiheitaan Vuoksenniskan työväenyhdistyksessä.

Ministeri Sinikka Laisaari pitää valmisteilla olevaa sote-uudistusta täydellisenä sotkuna.

— En pety yhtään, jos koko uudistus kaatuu.

Vuoksenniskan työväenyhdistyksen 110-vuotisjuhliin osallistunut Laisaari kantaa huolta etenkin perusterveydenhoidosta.

— Perusterveydenhoitoon ei ole perustettu uusia virkoja kohta 20 vuoteen. Sen takia nuoret lääkärit eivät viihdy siellä. Ei ole yleislääketieteen erikoislääkäreitä ohjaamassa nuoria.

Sinikka Laisaari ihmettelee käsitystä, että koko terveydenhoito on ongelmissa, vaikka monessa paikassa se toimii aivan moitteettomasti.

— Kaiken ytimenä olisivat hyvin toimivat terveyskeskukset, Sinikka Laisaari painottaa.

Erikoissairaanhoidon kärkinä viisi yliopistollista keskussairaalapiiriä huolehtisivat alueidensa parhaista hoitokäytännöistä ja lääkäreiden koulutuksesta.

Kolmannella sektorilla ja yksityisellä sektorilla on roolinsa, mutta kontrollin pitää Laisaaren mielestä olla kaikissa tapauksissa julkisella terveydenhoidolla.

— Julkisella sektorilla toimiva lääkäri antaa palvelusetelin yksityiselle puolelle. Ei niin, kuin pahimmassa tapauksessa käy, että maksaja ei ole koskaan edes nähnyt potilasta.

Maakuntauudistuksen sotkemista uudistukseen Sinikka Laisaari pitää vääränä tapana lähestyä asiaa. Puutteiden korjaamisen ei tarvita 18 maakuntaa.

Juhlapuhujana Vuoksenniskalla vieraillut Sinikka Laisaari muisteli puheessaan omien elämänvaiheidensa ja työväenyhdistyksen liitoskohtia.

Sotia seuranneita vuosikymmeniä hän pitää Suomessa hurmaavan historian aikana. Mentiin kohti parempaa ja tehtiin töitä sen puolesta. Juhlapuheen yhteenvedoksi löytyi sitaatti presidentti Mauno Koivistolta.

— Työtä on tehtävä, leipää hankittava. Lämpöä ja valoa on saatava ja lapset kasvatettava. Sairaista ja lapsista on pidettävä huolta.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Uusimmat uutiset