Metsä Board Joutsenon tehtaanjohtaja Toni Tahvanainen on perehtynyt uuteen työpaikkaansa tammikuun alusta — "Tunnen olevani tervetullut"

Toni Tahvanainen on tähänastisella urapolullaan tutustunut Suomen eturivin metsäteollisuuteen — Hän pitää kiertokulkua metsäkonsernien välillä luontevana, kun sopiva työ on tarjolla

Kai Skyttä

Toni Tahvanainen aloitti Metsä Boardin Joutsenon tehtaanjohtajana vuoden alussa. Hän uskoo tuovansa uusia tuulia työpaikalleen sekä saavansa uusia haasteita itselleen.
Toni Tahvanainen aloitti Metsä Boardin Joutsenon tehtaanjohtajana vuoden alussa. Hän uskoo tuovansa uusia tuulia työpaikalleen sekä saavansa uusia haasteita itselleen.

Metsä Board Joutsenon uusi tehtaanjohtaja Toni Tahvanainen on tähänastisella urapolullaan tutustunut Suomen eturivin metsäteollisuuteen.

UPM:n ja Stora Enson rinnalle nousi kolmanneksi Metsä Group tammikuun alussa, kun tie toi Imatran Tainionkoskelta Joutsenoon.

Tahvanainen huomauttaa, ettei eri yritysten toimintakulttuureissa ole välttämättä kovin isoja eroja.

— Voi olla, niitä on enemmän yhden yrityksen sisällä sen mukaan, missä päin maata tehdas toimii, vertailee Tahvanainen.

Hän on työskennellyt esimerkiksi Stora Enson palkkalistoilla kaikkiaan kolmella eri paikkakunnalla.

Kiertokulku metsäkonsernista toiseen ja tehtävistä toisiin on hänen mielestään luontevaa, kun sopiva työ on tarjolla.

Etelä-Karjalaan on keskittynyt useita tehtaita, ja ne jalostavat puuta loppujen lopuksi samalla toimialalla.

Vastaavan siirron teki myös Joutsenon sellutehtaan johtaja Ari Tanninen viime elokuussa.

Tällä kertaa koti säilyi Lappeenrannassa

Perhe on muuttanut Tahvanaisen työn perässä useampaan kertaan.

Tällä kertaa koti säilyi ennallaan Lappeenrannassa, samoin puolison työpaikka sekä lasten koulut ja tuttu kaveripiiri.

— On myönteistä, ettei aivan kaikkea tarvinnut täydellisesti myllertää. Omassa tehtävässäni koen saavani uusia haasteita uudessa toimintaympäristössä ja tuon mukanani myös uusia tuulia.

Jalostettavaa konsernin kartonkitehtaille

Metsä Board Joutseno saavutti viime vuonna vuosituotantoennätyksensä.

Siten uusi tehtaanjohtaja laskeutui suoraan aallonharjalle ja seurannut tyytyväisenä henkilöstön ammattitaitoa ja työmotivaatiota.

Tehdas tuottaa kemimekaanista massaa taivekartongin raaka-aineeksi oman konsernin kartonkitehtaisiin Simpeleelle, Tampereelle, Äänekoskelle ja Kyröön.

Toni Tahvanaisen mukaan kuitupohjaiset pakkaukset ja tuotteet antavat hienosti uutta uskoa savupiipputeollisuudelle, jonka pelättiin välillä jo hiipuvan kokonaan.

Tehtaalla ei ole odotettavissa suuria kertainvestointeja. Tuotantolinjan uudistuksia tehdään kohdennetusti tarvittaessa.

— Massa pakataan meiltä lähtemään jatkojalostukseen paaleissa. Viimeksi parannettiin paalien käärintää ja pakkaamista. Kilpailukykyisyys vaatii nostamaan tuotantotasoa ja pitämään yksikkökustannukset kurissa.

Myös Metsä Board Simpele saa uuden tehtaanjohtajan helmikuun lopussa, mutta yhtiö on luvannut kertoa nimen vasta myöhemmin.

Simpeleen kartonkitehtaan ja Metsä Board Joutsenon edellinen johtaja Veli-Pekka Kyllönen siirtyi Metsä Board Äänekosken tehtaanjohtajaksi tammikuussa.

Toni Tahvanainen
Metsä Board Joutsenon tehtaanjohtaja vuoden alusta
45-vuotias diplomi-insinööri, syntyisin Ilomantsista, asuu Lappeenrannassa
perheeseen kuuluu vaimo ja kolme kouluikäistä lasta
Aikaisempia työpaikkoja UPM, Stora Enson Summan, Veitsiluodon ja Imatran tehtaat ja Efora. Diplomityön valmistuttua hän työskenteli muutaman vuoden Englannissa.
Se vapaa-aika, joka jää lasten harrastuksista kuluu sählyn, kaukalopallon ja suunnistuksen parissa.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset