Imatran paikallisliikenteessä kokeillaan uutta lippu- ja maksujärjestelmä - Pilottiryhmään etsitään koekäyttäjiä, joille on luvassa ilmaiset matkat

Uusi järjestelmä asennetaan busseihin maaliskuussa.

Kai Skyttä

Imatralla kokeillaan maaliskuussa paikallisliikenteessä uutta maksujärjestelmää.
Imatralla kokeillaan maaliskuussa paikallisliikenteessä uutta maksujärjestelmää.

Imatralla testataan uutta maksujärjestelmää paikallisliikenteen linja-autoissa. Se mahdollistaa matkakorttien tilaamisen nettipalvelusta ja esimerkiksi perheen käyttöön yhteisen matkatilin.

Uudessa järjestelmässä matkustajat voivat ladata maksuttoman sovelluksen, joka tarjoaa reaaliaikaista tietoa linja-autojen liikkeestä ja kertoo esimerkiksi sen, onko bussi myöhässä ja kuinka paljon.

Uudet laitteet asennetaan maaliskuussa linja-autoihin. Järjestelmän testaamista varten Imatran etsii 50-150 henkilöä koekäyttäjiksi. Mukaan kaivataan erilaisia julkisen liikenteen käyttäjiä, esimerkiksi koululaisia, työmatkalaisia, eläkeläisiä, iltaharrastajia, perheitä ja erityisryhmien edustajia.

Heille tarjotaan ilmaiset matkat kokeilun ajan: Vastineeksi edellytetään raportointia järjestelmän käyttökokemuksista.

Vanhat matkakortit toimivat koko pilotin ajan uuden järjestelmän rinnalla ja vielä sen jälkeenkin.

Koekäyttäjien kokemusten pohjalta puntaroidaan, miten maksujärjestelmän vaihto toteutetaan.

Uudet matkakortit tilataan nettipalvelusta, josta saa myös lisälatauksia. Matkakortin voi ladata myös vanhaan tapaan bussissa. Verkosta voi ostaa myös mobiililippuja, jolloin lipun saa kännykkään.

Perhe voi hankkia yhden matkatilin, jossa voi olla monta käyttäjää. Matkojen maksut kuittaantuvat reaaliajassa, kun QR-koodia käytetään autoissa. Tällaisia matkatilejä ei ole vielä käytössä muualla.

Järjestelmän toimittaa virolainen ohjelmistotalo Ridango.

Pilottiryhmään voi ilmoittautua Imatran kaupungin verkkosivuilla.

Kommentoidut