Golfkentän ostajaehdokas aavisti, että vuokrasopimuksia ei välttämättä pureta — Potentiaalisen ostajan vetäytyminen oli paha takaisku myös selvitysmiehille: ”Ei ole yhtiölle kustannustehokkainta, että omaisuuden myynti pirstaloituu”

Potentiaalisen ostajan vetäytyminen ei täysin yllättänyt Stora Ensoa. Ostajaehdokkaan vetäytymisen myötä selvitysmiehet alkavat myymään yhtiön omaisuutta ulkopuolisille tahoille.

jarmo hämäläinen

Kun golfyhtiön kaikki omaisuus on realisoitu ja velat maksettu, edessä on yhtiön purkaminen.
Kun golfyhtiön kaikki omaisuus on realisoitu ja velat maksettu, edessä on yhtiön purkaminen.

Stora Enson ja Imatran golfkentän ostajaehdokkaan väliset myyntineuvottelut päättyivät viime perjantaina. Ostajaehdokkaan vetäytyminen johtui Imatran Golf Oy:n yhtiökokouksen kielteisestä päätöksestä koskien yhtiön vuokrasopimusten purkamista. Potentiaalisen ostajan vetäytyminen ei täysin yllättänyt Stora Ensoa.

— Ostaja indikoi ennen yhtiökokousta, että näin voi käydä, Stora Enson viestintäjohtaja Satu Härkönen kertoo.

Hänen mukaansa Stora Enso pyrkii nyt löytämään kentälle ja kiinteistölle uuden ostajaehdokkaan. Potentiaalisia ostajia on Stora Enson toimesta kartoitettu, vaikka viime ajat on neuvoteltu edellisen ehdokkaan kanssa.

— Luonnollisesti olemme halukkaita toimimaan niin nopeasti kuin mahdollista, riippuen siitä löytyykö ehdokasta, Härkönen mainitsee.

Vetäytyminen paha takaisku myös selvitysmiehille

Imatran golfin selvitysmiehet alkavat nyt realisoimaan golfyhtiön omaisuutta. Omaisuutta ruvetaan myymään ulkopuolisille tahoille, koska Stora Enson ja Imatran golfkentän ostajaehdokkaan väliset myyntineuvottelut päättyivät.

Ostajaehdokkaan vetäytyminen oli paha takaisku myös selvitysmiehille sekä omaisuuden myymiselle.

— Kyllä se oli paha takaisku, sitä ei käy kiistäminen. Tämä vaikeuttaa asioita, koska meidän pitää joka tapauksessa omaisuus myydä. Ei ole yhtiölle kustannustehokkainta, että omaisuuden myynti pirstaloituu, selvitysmies ja asianajaja Heikki Huhtamäki kertoo.

Jarmo Hämäläinen

Stora Enso pyrkii nyt löytämään kentälle ja kiinteistölle uuden ostajaehdokkaan.
Stora Enso pyrkii nyt löytämään kentälle ja kiinteistölle uuden ostajaehdokkaan.

Hänen mukaansa edelleen olisi ihanteellista, että yksi ostajataho haluaisi ostaa golfyhtiön koko omaisuuden. Sellaista ei kuitenkaan juuri nyt ole näköpiirissä.

— Hiljaista tuntuu olevan, Huhtamäki mainitsee.

Kysyntää yksittäisistä laitteista

Potentiaalisen ostajan vetäytymisen myötä omaisuus joudutaan myymään irtopalasina eri puolelle. Jos omaisuus myydään eri tahoille, niin jatkossa voi olla vaikeampi löytää kentälle uutta toimijaa.

Siinä tapauksessa kentän toimijan tulisi ostaa irtaimistoa muualta, joka tarkoittaa isompaa investointia. Tämä riski on nyt toteutumassa.

Selvitysmies Heikki Huhtamäki uskoo, että kaikki omaisuus saadaan myytyä. Kysyntää yksittäisistä laitteista on ollut. Selvitysmiehet pyrkivät mahdollisimmat tehokkaasti realisoimaan omaisuuden, mutta se kestää tovin, koska omaisuutta on niin paljon.

— Menee varmasti alkuvuoteen, ennen kuin omaisuus on myyty, Huhtamäki pohtii.

Kun golfyhtiön kaikki omaisuus on realisoitu ja velat maksettu, edessä on yhtiön purkaminen.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset