Rautionkylästä löytyneen kauriin pään tarina selvisi: Kettu kävi imatralaisen Alex Karpuksen navetassa varkaissa, ja vei kauriin pään sekä nahan

Metsäkauriin pää oli lähtöisin navetasta Rautionkylästä, pienen matkan päästä löytöpaikasta. Karpus metsästi itse kyseisen kauriin noin kuukausi sitten. Kauriin nahka löytyi silputtuna navetan edestä.

ANU PAKARINEN

Kettu kuljetti metsäkauriin pään Rautionkylässä asuvan Riitta Reimanin pihalle.
Kettu kuljetti metsäkauriin pään Rautionkylässä asuvan Riitta Reimanin pihalle.

Rautionkylässä omakotitalossa asuva Riitta Reiman säikähti maanantaiaamuna pahanpäiväisesti, kun hän löysi metsäkauriin pään omalta pihaltaan. Maanantaina oli vielä epäselvää, mistä kauriin pää oli lähtöisin.

Nyt asia on selvinnyt.

Metsäkauriin pää oli lähtöisin imatralaisen Alex Karpuksen isovanhempien navetasta Rautionkylästä, pienen matkan päästä löytöpaikasta. Karpus oli itse metsästänyt metsäkauriin noin kuukausi takaperin omilta metsästysmailta ruokintapaikalta.

Kauriin pää sekä turkki oli säilössä saavissa suljettujen ovien takana navetassa. Pää ja turkki olivat jäätyneet, joten niitä ei oltu vielä käsitelty, vaan Karpus odotti niiden sulamista. Oven alla on Karpuksen mukaan noin 15-20 senttimetrin rako, josta eläin on päässyt varkaille.

— Todennäköisesti kettu on ottanut nahan sekä pään. Nahka löytyi silputtuna navetan edestä pihalta, pään se oli vienyt mukanaan, Karpus kertoo.

Metsäkauriin päästä metsästysmuisto

Ketun ryöstöretki tuli Karpukselle yllätyksenä. Hän on metsästänyt noin 8 vuotta, ja on ennenkin säilyttänyt metsästettyjen eläimien osia navetassa. Ennen tätä navetasta ei ollut kadonnut ikinä mitään.

Karpus kävi hakemassa pään takaisin itselleen maanantai-iltana, kun huomasi Facebookista pään löytyneen. Hän etsi päätä katoamisen jälkeen pihapiiristä, mutta ei uskonut sen enää löytyvän.

— Aika jännä ja tietysti samalla ikävä homma, että se jonkun pihalle eksyy. Eihän kukaan toivo aamulla herätessään löytävän eläimen päätä pihalta, Karpus mainitsee.

Metsäkauriin pää on nyt Karpuksella jemmassa pakkasessa odottamassa käsittelyä. Loppusijoituspaikkakin on jo selvillä.

— Siitä tehdään varmaankin metsästysmuisto grillikodan seinustalle, hän kertoo.

Luetuimmat