Imatralainen Senni Salminen nousi kesälajien apurahaurheilijoiden joukkoon – Tukea saavat myös Jaakko Hänninen, Aino Luostarinen, Aku Partanen, Simo Lipsanen ja Eveliina Summanen

Juho Kokko

Senni Salminen on imatralainen kolmiloikkaaja.
Senni Salminen on imatralainen kolmiloikkaaja.

Imatran Urheilijoiden kolmiloikkaaja Senni Salminen on nimetty ensimmäistä kertaa opetus- ja kulttuuriministeriön tukiurheilijaksi.

Tuki myönnettiin Salmisen parin viime kauden hyvien esitysten ja kansainvälisen luokan tuloksen takia. Salmisen tukisumma on 6 000 euroa, eli pienimmän kategorian mukainen.

Imatran seudun urheilijoista 6 000 euron tuen sai myös ruokolahtelainen ammattipyöräilijä Jaakko Hänninen.

Tukea myös muille eteläkarjalaisurheilijoille

Tuen saajien joukkoon nousi myös lappeenrantalainen painonnostaja Aino Luostarinen. Huippulupaus voitti juuri joulukuussa 17-vuotiaiden Pohjoismaiden mestaruuden 71 kilon sarjassa. Aiemmin hän on voittanut myös 17-vuotiaiden Euroopan mestaruuden.

Tukea saavat myös Lappeenrannan Urheilu-Miehien edustavat kävelijä Veli-Matti Partanen, sekä kolmiloikkaaja Simo Lipsanen. Partanen asuu Helsingissä, Lipsanen Joensuussa.

Partasen veroton tuki on 10 000 euroa. Luostarisen, Lipsasen ja lappeenrantalaislähtöisen jalkapalloilija Eveliina Summasen tukisummat ovat 6 000 euroa.

Tulevaisuuden menestyjiä arvokilpailuissa

20 000 euron suuruinen apuraha on tarkoitettu vakiintuneella kansainvälisellä huipulla oleville olympia- tai paralympialajien yksilöurheilijoille.

10 000 euron apurahaan vaaditaan kansainvälisissä arvokilpailuissa tason vakiinnuttaminen 16 parhaan joukkoon.

6 000 euron suuruinen apuraha on tarkoitettu yksilö- ja joukkuelajien urheilijoille, jotka urheilu-uran kehityksen perusteella arvioidaan tulevaisuuden menestyjiksi arvokilpailuissa.

Juttua muokattu 21.1. kello 11.35. Lisätty Jaakko Hänninen tuen saajiin.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset

Kommentoidut