Mansikkalan uuden vuoropäiväkodin valmistuminen sulkee useita vanhoja päiväkoteja – Syksyn hoitopaikat ovat haettavana nyt

Palveluverkon uudistus tuo monia muutoksia päiväkotien toimintaan Imatralla. Mansikkalan ja Imatrankosken päiväkodit puretaan.

Anu Pakarinen

Uusi Mansikkalan vuoropäiväkoti aloittaa toimintansa Mansikkalan koulukeskuksessa, mikä laukaisee monia muutoksia palveluverkossa
Uusi Mansikkalan vuoropäiväkoti aloittaa toimintansa Mansikkalan koulukeskuksessa, mikä laukaisee monia muutoksia palveluverkossa

Varhaiskasvatuksen syksyn hoitopaikkojen haku on alkanut Imatralla. Hakuaika jatkuu maaliskuun loppuun saakka.

Hoitopaikkaa haettaessa kannattaa ottaa huomioon, että Mansikkalan koulukeskuksen valmistuminen ja käyttöönotto merkitsevät monia muutoksia myös päivähoitoon.

Vuoksenniskan vuoropäiväkodin ja Mikonpuiston päiväkodin toiminta siirtyy uuteen Mansikkalan vuoropäiväkotiin, joka aloittaa toimintansa Mansikkalan koulukeskuksessa. Mansikkalan vuoropäiväkotiin keskitetään jatkossa kaikki Imatran vuorohoito ja laajennettu hoito.

Imatran kaupunki

Mansikkalan päiväkoti poistuu käytöstä uuden koulukeskuksen valmistuttua.
Mansikkalan päiväkoti poistuu käytöstä uuden koulukeskuksen valmistuttua.

Mansikkalan nykyinen päiväkoti suljetaan. Sen toiminnot siirtyvät pääosin Mansikkalan koulukeskukseen ja Tainionkosken päiväkotiin.

Sama kohtalo odottaa Imatrankosken päiväkotia. Imatrankosken päiväkoti suljetaan, ja sen toiminnot muuttavat puolestaan Mikonpuiston päiväkodilta vapautuviin tiloihin.

Sekä Mansikkalan että Imatrankosken vanhat päiväkodit on tarkoitus purkaa. Sen sijaan Vuoksenniskan vuoropäiväkodin osalta selvittelyt ovat kesken, mainitsee Imatran kaupungin tila- ja turvallisuuspäällikkö Sami Turunen.

Hakemus oikeaan paikkaan

Syksyn varhaiskasvatuspaikkaa tulee hakea neljä kuukautta ennen paikan vastaanottamista.

Päiväkotipaikkaa haetaan siitä päiväkodista, johon lapsi on menossa. Vaikka hoitopaikkaa haettaisiin epähuomiossa väärästä paikasta, vanhempien ei tarvitse olla huolissaan.

– Me kyllä hoidamme hakemuksen oikeaan osoitteeseen, lupaa varhaiskasvatuspalveluiden päällikkö Minna Leinonen kaupungin tiedotteessa.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset

Kommentoidut