Sulkemispakko poistuu ravintoloiden yltä — Imatrankosken Bar Q aikoo venyttää aukioloaikoja molemmista päistä

Useimmat imatralaisravintolat aikovat pitäytyä vanhoissa aukioloajoissa. Mainonnan vapautumista tervehditään ilolla.

Joonas Tapaninen

Bar Q:ssa on aukioloaikojen lisäksi tulossa alkuvuodesta muitakin uudistuksia. Baarin diskopuoli suljetaan kolmeksi viikoksi remontin takia. Kuvassa yrittäjä Jani Isotalo (vas.) ja ravintolan työntekijät Toni Maurinen ja Jouni Isotalo.
Bar Q:ssa on aukioloaikojen lisäksi tulossa alkuvuodesta muitakin uudistuksia. Baarin diskopuoli suljetaan kolmeksi viikoksi remontin takia. Kuvassa yrittäjä Jani Isotalo (vas.) ja ravintolan työntekijät Toni Maurinen ja Jouni Isotalo.

Ravintoloiden aukioloajat vapautuvat, kun uusi alkoholilaki astuu osittain voimaan 1. tammikuuta. Alkoholijuomien anniskeluaikoja koskevat säädökset tulevat kuitenkin voimaan vasta maaliskuun alussa.

Tämä tarkoittaa sitä, että anniskelupaikkaa ei tarvitse enää sulkea viimeistään puoli tuntia anniskeluajan päättymisen jälkeen. Jatkoaikapaikat tulee kuitenkin vielä sulkea voimassa olevassa jatkoaikalupapäätöksessä määriteltyyn aikaan.

Anniskeluaika päättyy nykyisin kello 1.30. Anniskelulle on kuitenkin voinut hakea aluehallintovirastolta tunnin tai kahden jatkoaikalupaa. Maaliskuusta lähtien anniskelua saa jatkaa ravintolan omalla ilmoituksella enintään kello neljään aamulla.

Yökerho avataan myöhemmin

Lupakäsittelystä luopumisen myötä monissa baareissa on loppuvuoden aikana mietitty aukioloaikojen laajentamista.
Imatrankosken Bar Q:ssa aukioloaikoja aiotaan venyttää molemmista päistä. Tällä hetkellä ravintola on avoinna joka päivä kello 12—03.

— Muutamme tammikuussa aukioloja niin, että avaamme jo yhdeksältä. Kun anniskeluaikojen muutokset tulevat voimaan, alamme pitää ovia auki neljään tai viiteen aamulla, kertoo ravintolayrittäjä Jani Isotalo.

Luultavasti yökerhon aukeaminen siirtyy puoleenyöhön tai kello yhteen

Bar Q:ssa on pubin lisäksi yökerho, joka aukeaa nykyisin kello 23. Isotalo arvioi, että aukioloaikojen vapautuminen muuttaa liikehdintää pubin ja diskon välillä niin, että aloittelupaikasta siirrytään tanssilattialle tuntia paria myöhemmin kuin ennen.

— Luultavasti yökerhon aukeaminen siirtyy puoleenyöhön tai kello yhteen.

Järjestyksenvalvontaan vaatimuksia

Vuoksenniskan Bar Kengurussa sulkemispakon poistuminen ei aiheuta muutoksia.

— Olemme tähänkin asti olleet auki kahteen, eikä aukioloihin ole luvassa muutoksia, Hanne Lipo kertoo.

Vaikka jatkoaikalupien käsittely poistuu, baareille tulee vaatimuksia järjestyksenvalvonnasta.

— Järjestyksenvalvojaa ei ole mitään järkeä pitää arki-iltoina, Lipo sanoo.

Juhlapäivinä pidempään auki

Myös esimerkiksi Bar & Cafe Kuohu Imatrankoskella aikoo pitäytyä nykyisissä aukioloajoissa.

— Liikeideaamme ei kuulu olla aamuyöhön auki, yrittäjä Petri Rantanen toteaa.

Street Cafen yrittäjä Petteri Koistinen kertoo aukioloaikojen vapautumisen mahdollistavan sen, että ravintolaa pystytään vilkkaampina aikoina pitämään auki normaalia pidempään.

— Tällaisia ajankohtia voisivat olla ainakin juhlapyhät sekä Imatran ajojen viikonloppu.

Pysyviä muutoksia aukioloaikoihin ei ole tässä vaiheessa tulossa.

Häppärit palaavat katukuvaan

Uusi alkoholilaki tuo muutoksia myös alkoholijuomien mainontaan. Ravintolat eivät saa nykyisin mainostaa happy hour -tarjouksia, mutta tästäkin kiellosta luovutaan. Imatran ravintoloitsijat tervehtivät muutosta ilolla.

— Muutimme jo valmiiksi hinnoittelua noin kuukausi sitten sitä silmällä pitäen, että voimme nyt myös alkaa mainostamaan päivähäppäreitä, Jani Isotalo kertoo.

Bar Kengurussa hanatuotteet ovat olleet tarjouksessa tähänkin asti maanantaista perjantaihin.

— Mitään ei ole vain saanut mainostaa ulospäin. Nyt siihenkin voidaan satsata paremmin. Ainakin jonkinlaista standia on tulossa ravintolan eteen näin alkuun, Hanne Lipo sanoo.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset

Kommentoidut