Rautjärven kunta laittoi nuorten kesätyöpaikat hakuun – Hakijoilta toivotaan iloista asennetta, intoa oppia uutta ja kiinnostusta työntekoon

Kunta työllistää 15–19-vuotiaita nuoria kahdeksi tai neljäksi viikoksi. Nuoria työllistäville yrityksille kunnalla on 100 euron kesätyöseteleitä.

Anu Pakarinen

Kesätyöhaku tulevalle suvelle käy kiivaana. Arkistokuvassa Akseli Hulkkonen siistii kesätöissä tien penkkaa.
Kesätyöhaku tulevalle suvelle käy kiivaana. Arkistokuvassa Akseli Hulkkonen siistii kesätöissä tien penkkaa.

Rautjärven kunta on laittanut ensi suven kesätyöpaikkansa hakuun. Kunta palkkaa 15–19-vuotiaita rautjärveläisnuoria kahden tai neljän viikon mittaisiin kesätyöjaksoihin.

Työt voivat olla kunnan eri toimialueilla, kuten kulttuuri- ja museotoimessa tai ruoka- ja siivouspalveluissa, tai Eksoten vanhustenpalveluissa.

– Yleensä palkattavia nuoria on ollut noin 30, kertoo kunnanjohtaja Harri Anttila.

Kuuden tunnin työpäiviä

Nuorten työaika on kuusi tuntia päivässä. Kahden viikon työstä maksetaan 450 euroa ja neljän viikon työstä 900 euron palkka. Palkka sisältää lomakorvauksen. Kunnan mukaan kesätyöntekijät toimivat aikuisen ohjauksessa ja valvonnassa.

Kunta peräänkuuluttaa kesätyöohjelmaansa otettavilta nuorilta iloista asennetta, intoa oppia uutta ja kiinnostusta työntekoon.

Paikkoja haetaan Kuntarekryn kautta sähköisesti. Hakuaika alkoi 19. helmikuuta. Se päättyy 13. maaliskuuta kello 18.

100 euron kesätyöseteleitä

Rautjärven kunnalla on Imatran ja Ruokolahden tapaan jaossa myös yrityksille tarkoitettuja kesätyöseteleitä nuorten työllistymistä helpottamaan. Rautjärvellä kesätyöseteli on suuruudeltaan 100 euroa. Sellaisen voi saada työnantaja, joka palkkaa 15–19-vuotiaan rautjärveläisnuoren toukokuun ja elokuun välisenä aikana vähintään kymmeneksi työpäiväksi.

Kesätyöhaut ovat menossa täyttä päätä, osa on jo loppunutkin. Uutisvuoksi teki koosteen, jossa kerrotaan, minne voi Imatran seudulla vielä hakea. Kooste löytyy täältä.

Luetuimmat